Çaykur Rizespor, bir sezon aranın ardında yükseldiği Süper Lig'de ilk maçını sahasında Kasımpaşa'ya karşı oynadı.

2-0 öne geçen 'Atmacalar' bu avantajını maçın sonuna kadar koruyamadı ve son 15 dakikada yediği 3 golle sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Çaykur Rizespor'un ikinci haftadaki rakibi ise geçtiğimiz sezon Fenerbahçeyi finalde yenerek Türkiye Kupasını, bu sezon başında da Galatasaray'ı yenerek Süper Kupayı kazanan Akhisarspor. Akhisarspor'da ligin ilk haftasını Çaykur Rizespor gibi puansız kapattı. Ligin ilk maçında Vodafone Park'ta Beşiktaş karşısına çıkan Akhisaspor sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

İki takım arasındaki bu zorlu müsabaka pazar günü saat 19:15'te başlayacak. Akhisarspor ve Çaykur Rizespor'da maç öncesi cezalı ve sakat oyuncu bulunmuyor.

ÜZÜLMEZ: DOĞRU YOLDAYIZ
Akhisaspor maçı öncesi Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, 'Takım olarak doğru yoldayız. Destek her zaman gerekiyor. Taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Kasımpaşa maçında bize destek verdiler. Bundan sonraki haftalarda da yanımızda olmalarını istiyoruz. Eksiklerimiz var. Bunları da ilerleyen haftalarda gidereceğiz. Kasımpaşa maçındaki oyun anlayışımızı 90 dakikaya yayıp, Akhisarspor karşılaşmasından istediğimiz sonuçla ayrılmak istiyoruz. Çok kolay değil ama zorlukları seven bir yapımız var. Bu zorlukların da üstesinden geleceğiz. İnşallah güzel bir sinerji yakalarız.' açıklamalarında bulundu.

Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü Maçı Ne Zaman Oynanacak? Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü Maçı Ne Zaman Oynanacak?

13. KEZ KARŞI KARŞIYA GELİYORLAR
Çaykur Rizespor, pazar günü Akhisarspor ile 13'üncü kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 12 karşılaşmada Çaykur Rizespor 5, Akhisarspor ise 4 galibiyet aldı, 3 maçta takımlar eşitliği bozamadı. Süper Lig'de ise iki ekip 9'uncu kez birbirlerine rakip olacak. Geride kalan 8 maçın 4'ünü Atmacalar kazanırken 2 maçta sahadan Akigolar gülerek ayrıldı, 2 maçta skorda denge bozulamadı.
Akhisarspor ev sahipliğinde oynanan 4 karşılaşmanın 2'sini Çaykur Rizespor kazanırken 1 maçta sahadan Akhisaspor galip ayrıldı ve 1 maçta berabere sonuçlandı. İki ekip son olarak 2016/2017 sezonunun 20'inci haftasında Süper Lig mücadelesinde Manisa'da karşı karşıya geldi ve maçı Akhisaspor 1-0 kazandı. Aynı sezonda Rize'de oynanan müsabakayı da bu kez Çaykur Rizespor aynı skorla 1-0 kazandı. Rekabette en farklı galibiyeti, Süper Lig'in 2014/2015 sezonunun 15'inci haftasında Manisa'da oynanan maçı 4-0 kazanan Çaykur Rizespor aldı. Akhisarspor ise Çaykur Rizespor karşısındaki en farklı galibiyetini 2011/2012 sezonunda 1'inci Lig'in 17'ncihaftasında yine Manisa'da oynan müsabakada aldı. Ege temsicisi bu maçta 3-0'lık skorla galip geldi.

ÇINAR'LA Ç.RİZESPOR'UN YÜZÜ GÜLÜYOR
İki ekip arasında pazar günü oynanacak maçın hakemi Serkan Çınar son yıllarda Ç.Rizespor'a uğurlu geliyor. Çınar'ın yönettiği toplam 18 maçta Çaykur Rizespor 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Yeşil-Mavililer Çınar'ın yönettiği son 8 maçta ise sahadan yenilgi almadan ayrıldı. Aralarında 6-0'lık Bursaspor, 6-1'lik Kasımpaşa ve 4-0'lık Ümraniyespor galibiyetlerinin de bulunduğu bu 8 maçta Karadeniz ekibi 6 galibiyet alırken 2 maçta beraberlik ile sahadan ayrıldı. Çınar, yönetiminde Çaykur Rizespor
son mağlubiyeti Süper Lig'de 2015/2016 sezonunun 25'inci haftasında Rize'de oynanan Beşiktaş maçında 2-1'lik skorla aldı.

Editör: Haber Merkezi