Halk Sağlığı Koruyucu Sağlık Hizmetleri'nin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılarak farkındalık oluşturmak amacıyla yerli ve yabancı turistlerimizin yoğun olarak ziyaret ettiği Ayder Yaylası'nda 08 Eylül 2018 Cumartesi günü etkinlik düzenlenecektir.

Etkinlik kapsamında Ayder Yaylası girişinden itibaren Gelintülü şelalesine kadar Türk bayrağı ve tulum eşliğinde sağlıklı yaşam yürüyüşü yapılacak. Ardından vatandaşlarımıza su, elma ve soğuk sandviç ikramı olacaktır. Ayrıca ÇAYKUR çay ikram aracı eşliğinde vatandaşlarımıza çay ikramı yapılacaktır.

Piknik alanında ise sağlıklı yaşam ve organ bağış aracı eşliğinde açılacak olan stant ile halka yönelik dağıtılan sağlık temalı broşürler eşliğinde sağlıklı beslenme, diyabet, prostat kanseri, meme kanseri, gaitada gizli kan, karbonmonoksit testi konularında çeşitli sağlık taramaları ve bilgilendirmeler yapılacaktır.

Rize'de Toplu Taşıma Ücretlerine Zam! Rize'de Toplu Taşıma Ücretlerine Zam!

Rize Arama Kurtarma Ekibi(RİKE) de etkinlik alanında trekking yürüyüş teknikleri hakkında kısa bir gösteriminin ardından tulum eşliğinde hareketli yaşamı desteklemek için horon gösterimi ile program sona erecektir.

Etkinliğimize tüm halkımız davetlidir.

Editör: Haber Merkezi