'19 Mayıs 1919 tarihi, milletimizin kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atma kararlılığının ilk kıvılcımı ve aynı zamanda millete olan inancın adıdır. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi son derece anlamlıdır. Türkiye Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet edilmiştir ve ülkemizin geleceği kendini her anlamda çok iyi yetiştirmiş gençlerimizin ellerinde şekillenecektir.

Sevgili gençler, sizden en büyük temennimiz tarihimizi okuyup, anlayıp, ders çıkarmanızdır. Vatan topraklarının nasıl kazanıldığını, korunduğunu görün. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Erzurum'da, İzmir'de, kısacası vatanın her bir karışında birçok mücadeleler, canlar, kayıplar vererek nerden geldiğimizi unutmayın. Dalgalanan bayrağımızın, özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın kutsiyetini anlayın ki iç ve dış düşmanlarımıza karşı dimdik ayakta kalın. Yaşınız gereği şahidi olabileceğiniz en yakın ve çok önemli bir vaka olan 15 Temmuz'u ibret alın; kardeşi kardeşe kırdırdılar. Ülkeyi bölmek istediler. Ama şunu unuttular; Türk genci asildir, yiğittir, zekidir, öngörülüdür ve asla oyunlara gelmeyecektir.

Ardeşen'de 'Bahar Temizliği' Yapıldı Ardeşen'de 'Bahar Temizliği' Yapıldı

Tarihimizi, milli ruh ve duygularınızı katarak inceleyin. Yeni Türkiye'nin neferleri siz gençlersiniz! Tüm bu mücadelemiz sizlere güzel bir gelecek bırakmak içindir. Günü geldiğinde sizler de kendi çocuklarınıza daha iyi bir gelecek bırakmak için uğraşacak ve ülkemizi daha da kalkındırarak dünya üzerinde hak ettiği konumda tutacaksınız.
Kendinizi asla hafife almayın. Türkiye'de genç olmakla dünyanın herhangi bir ülkesinde genç olmak aynı şey değildir. Unutmayın ki sizler bir çağı kapatıp yeni bir çağ açan, gencecik yaşında tahta geçen Fatih'in torunlarısınız! 15'lik yiğitleriyle vatan topraklarını düşman işgalinden kurtaran bir milletin evlatlarısınız! Atatürk gibi bir dünya liderinin emanetçilerisiniz!

Bu vesileyle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri, araştıran ve sorgulayabilen donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak biz yöneticilerin en önemli görevlerinden bir tanesi olduğunu belirtmek isterim. Gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını da bu vesile ile bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.'

Editör: Haber Merkezi