Rizeli Judocular Göz Doldurdu Rizeli Judocular Göz Doldurdu

Üst üste sahasında oynadığı maçların ikincisinde Kayserispor'a farklı mağlup olan Çaykur Rizespor' da büyük bir şok yaşanırken Başkan Metin Kalkavan, önemli açıklamalar yaptı. Metin Kalkavan, 'Kayserispor maçını kazanmaya çok şartlanmıştık ama kaybettik. Futbolda bunlar oluyor. Önemli olan, Başkan, takım ve taraftar. Benim taraftarla bir sorunum yok. Bunlarla doğruları yapmak gerek. Sonuç iyi olur kötü olur. Bu önemli değil. Taraftar daha maçın 20'inci dakikasında protesto etmeye başlıyor. Oysa futbolcu senden destek bekliyor. Başkanına küfür edersen futbolcu sahada nasıl oynar. Başkana küfür edilmez. Bunu yapmanın takıma bir faydası mı var. Küfür ve şiddet yapmaya kimsenin hakkı yok'.

'KÜFÜRLÜ PROTESTO OLMAZ'
Kalkavan, 'Beni bilen biliyor. Böyle protesto olmaz. Bu yolla da bir yere gidilmez. Yazık günah. Emeklere yazık oluyor. Hikmet Karaman Türkiye' nin en iyi hocalarından bir tanesi.Hata yapabilir. Olabilir. Ben bir çok hocayla çalıştığımdan ne olup biteni iyi biliyorum. Bu yüzden hocamızı üzmememiz gerek' dedi. Geçen hafta Galatasaray maçından sonra söylediği 'Biz Lazlar geç algılıyoruz' sözlerinin sırf kendisine tepki göstermek için yanlış algılandığının altını çizen Metin Kalkavan, 'Ben şunu söyledim. Biz Karadenizliler Türkiye de Laz olarak biliniriz.

Ben Laz değilim ama ben kendimi Laz olarak tanımlıyorsam derken bizler kendileriyle dalga geçen insanlarız. Fıkralar anlatan insanlarız. Bunları hoş görü ile algılamayacaksın oradan burudan çekip beni eleştireceksin. Ben kime hakaret ettim. Biz geç algılayan insanlarız derken saat 12'yi geçti demedim. Bunlar hep fıkra niteliğindedir. Bu kadar Karadenizliler kendilerine öz güveni olan ve kendileriyle dalga geçmeyi bilen insanlardır. Buna kendimi de koydum. Lazlar demedim. Kendimi de tanımlayarak biz Lazlar dedim.Kendimi de tanımladığım bir şeydi. Bu tamamen bana karşı olan bir şeydir. Benim ağzımdan kimseye bir hakaret çıkmaz. Ben bazı şeyleri öğretmeye çalışırken bana kızıyorlar. Beni protesto ederek istifaya davet edebilirsin. Ama küfür şiddet edemezsin. Kayseri maçında yapılanlardan dolayı kulüp ceza yiyecek' dedi.

TAKIMA DESTEK OLMALIYIZ
Rize halkı ve basından takımlarına destek vermelerini isteyen Başkan Metin Kakavan şöyle devam etti. 'Yeni bir takımız ve iyi futbol oynuyoruz. Kayserispor maçın dada iyi oynadık ama iki tane hatadan iki gol yedik.Bunlar futbolda olan şeyler. Oyuncularımıza güvenmek zorundayız. İyi mücadele ederek oynuyorlar. Maçta taraftar protesto ederken Kweuke gol attı ve gelip bana sevgi gösterisinde bulundu. Bu bir karakteri gösteriyor. Başkanını seven birisi olarak bunu yapıyor.

Futbolda bunlar olacak ama futbolda olmayacak şey.Küfür etmeyeceksin. Bunu öğrenmek zorundalar. Evet Kayserispor maçını basit goller yiyerek kaybettik. Özellikle sağ taraftan gelen bu goller. Hocamız bir kadro tercihi yaptı ve ikisi de sağ taraftan gelen basit goller yedik. Futbolda bazen bunlar oluyor. Şunu da çok net bir şekilde söyleyeyim. Rizespor küme düşmeyecek. Biz düşecek futbol oynamıyoruz. Birtakım iyi top oynuyorsa eninde sonun da hak ettiği puanları alır. Bir çok takımdan çok daha iyi oynuyoruz' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi