Rize Valisi Erdoğan Bektaş bilinçli balık avcılığı yapılması gerektiğini söyleyerek' Akarsu ve Denizlerimizden bilinçli yararlanmalıyız, onları yok etmememiz gerek' dedi.Rize Amatör ve Sportif Olta Balakçılığı Derneği tarafından organize edilen Olta balıkçılığı konulu seminerde balıkçılık anlatıldı.Tarım İl Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen, Turizm Bakanlığı katkıları ile yapılan seminere Rize Valisi Erdoğan Bektaş, RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman, Tarım İl Müdürü Şafak Bulut, Turizm il Müdür Yardımcısı Enver Toprak ve öğrenciler ile amatör balıkçılık yapanlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda konuşan Rize Amatör ve Sportif Olta Balakçılığı Derneği Başkanı Bayram Sarı Turizm Bakanlığının desteği ile gerçekleştirdikleri proje kapsamında bilinçli olta balıkçılığının yapılmadığını bu proje ile insanların daha çok bilinçlendirileceklerini söyledi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise konuşmasında Akarsu ve Denizlerden yararlanılması gerektiğini belirterek ' Onları yok etmemeliyiz, insan hayatını sürdürebilmesi için doğaya ve doğa ürünlerine ihtiyaç vardır. İnsan yaratıldı ve doğada insanın yaşaması için her türlü besin var, bunları iyi kullanmamız gerek. Doğamızın değerini bilmemiz gerek ve doğayı korumak bizim elimizde. Gelişmiş ülkelerde deniz kıyılarında yelkenlerden denizi görmek mümkün değil, bizler sahip olduğumuz imkanların farkında değiliz' dedi.

Benekli balıklar bizde var
Kırmızı benekli alabalıkların Dünya da bir iki yerde olduğunu belirten Rize Valisi Erdoğan Bektaş ' Onları yaşatmalıyız ve yok etmememiz gerek. Bilinçli balıkçılık yapmamız gerek. Akarsularımızın değerini bilmemiz gerek ve akarsularımızdan bilinçli yararlanmalıyız. Doğada ki gelişmelerin farkında olmamız gerek. Güzelliklerimizin yaşaması için bizlerde mücadele etmek zorundayız. Çevremizin gelişimi için gayret göstermeliyiz' dedi.

ÇAYKUR’da Başvurular Yarın Başlıyor! ÇAYKUR’da Başvurular Yarın Başlıyor!

Bilinçli avcılık yapmalıyız
Tarım İl Müdürlüğü Su ürünleri mühendisi Furkan Karaca ise bölgede çok sayıda akarsu bulunduğunu belirterek ' İlimiz uzun bir Deniz kıyısına sahip ve oldukça fazla akarsularımız var. İlimizde 38 adet balıkçı barınağı ve 8 çıkış noktası bulunmakta. Yine ilimizde 40 adet su ürünleri yetiştiriciliği tesisi bulunmakta. Bölgemizde yılda 25 bin ile 50 bin ton arasında balık ürünleri ve Hamsı çıkmaktadır. İlimizde 1076 adet irili ufaklı tekne bulunmaktadır' dedi.
Furkan Karaca bölgede yetişen balıklar ve avlanması gereken balıklar konusunda bilgiler verdi.

Editör: Haber Merkezi