Otobüs Şoförünün Burnunu Kırdılar Otobüs Şoförünün Burnunu Kırdılar

Her yıl Ramazan ayında verdiği geleneksel iftar organizasyonu ile Bursa'daki hemşehrileri ve Bursalılarla iftar sofralarında buluşan Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, dernek binası alanında düzenlediği iftar organizasyonu ile geleneğini bu yılda sürdürdü. Rizelilerin yoğun katılım gösterdiği organizasyona Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu'nun yanı sıra dernek yöneticileri, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, 22. Dönem Milletvekili Hayrettin Çakmak, çok sayıda dernek üyesi ve vatandaş katıldı. Ramazan ayında yurdun pek çok yerinde gerçekleşen menfur terör saldırını kınayarak başlayan Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu, 'Her ne kadar ülkemizde diğer islam coğrafyalarına göre huzurlu ve mutlu bir iklimde ramazan ayını idrak ediyor olsak da geçtiğimiz günlerde meydana gelen elim terör olayları hiç kuşkusuz huzurumuzu gölgeledi. Bu menfur terör olaylarını şahsım ve derneğim adına bir kez daha lanetliyorum. Bugüne kadar terör saldırılarında şehit olan polis ve güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere hayatını kaybeden masum vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum' dedi.



'RİZE'YE YAKIŞIR ETKİNLİKLERİ BURSA'YA KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Bursa'da göreve geldiği günden itibaren kente ve hemşehrilerine sağladığı katkılardan ötürü Vali Münir Karaloğlu'nu unutmayarak yeni görev yerinde başarılar dileyen Hızır Ofluoğlu, 'Dernek olarak Rize kültürünü, Rize insanının sıcaklığını ikinci memleketimiz Ulu Şehir Bursa'mızda yaşatmak ve Bursalılara tanıtmak adına birçok faaliyete imza attık. Tabi bu çalışmaları biz tek başımıza yapmadık. Bu faaliyetleri hayata geçirirken bizlere maddi ve manevi destek olan ağabeylerimizi, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz oldu. Bu anlamda hiç kuşkusuz kentimize geldiği ilk günden bugüne memleketine olan aidiyet ve vefa duygusu ile her zaman hemşehrilerine ve derneğine desteğini esirgemeyen değerli büyüğümüz Vali Münir Karaloğlu'nun katkılarını asla unutamayız. Sayın valimiz bu akşamki iftarımıza da katılmasını bekliyorduk ancak yeni görevine gitmesi sebebiyle katılamadı. Ancak kendisi iftarımıza katılım sağlayan herkese selamlarını iletmeyi de unutmadı' diye konuştu. Dernek olarak Rize'ye yakışır etkinlikleri Bursa'ya kazandırmayı devam edeceklerinin altını çizen Ofluoğlu, 'Bu duygu ve düşüncelerle iftar organizasyonumuza davet gösteren herkese şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkür ediyor, birlikte nice etkinlikler yapmanın ümidiyle Ramazan ayınızı tebrik ediyorum' şeklinde konuştu.



'BURSA ULU BİR ÇINAR'
Bursa'yı ulu bir çınara benzeten Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, 'Çınarın kökü mazide dalları atide bir çınar gibi Bursa. Biz de bu çınarın altında Türkiye'nin dört bir tarafından gelen bu aziz milletimizin mensupları olarak hep birlikte yaşıyoruz. Ben de Sizlerin bir hemşehrilisi olarak mübarek ayda burada bulunmaktan dolayı son derece mutluyum' dedi. Geçtiğimiz aylarda Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirilen protokole dikkat çeken Hasan Çepni, 'Bu protokolle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız hayata geçireceği Rize Meydan projesiyle Bursa ile Rize'nin bir kez daha yakın oluşuna tanık olacağız. Bu da herhalde bu şehrin Rize'ye olan yakınlığını da bir şekilde göstermektedir. Geçtiğimiz günlerde seçimlerini yaptığımız Bursa Kent Konseyi'nin yeni yürütme kurulunda değerli hemşehrilim Hızır Ofluoğlu'yla beraber 2019'a kadar Kent Konseyi'nin çalışmalarında birlikte olacağız' diyerek, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: 'Rahmet ayı Ramazan-ı Şerif'inde ülkemizin başta selametine, özellikle de terör olaylarından kurtulmasına vesile olması, en büyük dileğimiz ve duamız.'

Editör: Haber Merkezi