Buruk, özellikle ligde fazla süre alamayan oyuncuları kupa ve hazırlık maçlarında görerek değerlendirmeler yaptıklarını belirtti. Buruk, futbolcularının profesyonelce ve iyi niyetle çalıştıklarını ve bu durumdan memnuniyet duyduğunu belirterek, 'Sırayla, görev dağılımı içerisinde herkesi kullanmak istiyoruz.Oyuncularımızın hepsi iyi niyetle çalışıyor ama sonuçta sahaya 11 kişi ile çıkıyoruz. Ben herkesi oynatmak isterim. Zaman içerisinde tüm oyuncularımızdan faydalanacağız.' diye konuştu.

'GLADKYY SEZON BAŞI YAPMADAN ARAMIZA KATILDI'
Buruk, sezon başında takıma katılan Ukraynalı forvet Oleksandr Gladkyy'nin son durumu hakkında şu bilgileri verdi: 'Gladkyy, sezon başı yapmadan aramıza katıldı. Özellikle aralarda oynadığımız hazırlık müsabakalar onun açısından çok iyi oluyor. Yüzde yüzüne şu an için ulaşamadı ancak oynaya oynaya bunu bulacak. Özellikle ceza sahası içerisinde çok etkili bir oyuncu. Topu oraya getirdiğiniz zaman gol anlamında çok iyi bir ayağa sahip. Oyun içerisinde bizim isteklerimizi daha fazla yerine getirmesini bekliyoruz. İlerde top saklayan ve rakipten top alabilen bir yapısı var.

Hazırlık ve kupa maçlarında ceza sahası içerisinde ne kadar etkili bir futbolcu olduğunu gördük. Gladkyy fiziksel olarak tam hazır olduğu zaman bize katkı sağlayacaktır.' Gladkyy'nin tam hazır olmadığı için Vedat Muriç'in dinlenmeden fazla süre aldığı ve bu nedenle yıpranma yaşayacağı görüşlerine katılmadığını belirten Buruk, 'Vedat, çabuk yorulan bir oyuncu değil. Antreman bittiğinde bile çalışmaya devam ediyor. Yaşıda genç, bu yaşlarda mental yorgunluk yaşaması hele ki sezon başında imkansız. Vedat, futbolu seven, futbolla yaşayan ve aile yaşantısı düzgün iyi bir profesyonel.' dedi.

PETRUCCİ, TRAORE VE TALBİ'NİN DURUMU
Ligin ilk 9 haftasında fazla süre alamayan Davide Petrucci, Armand Traore ve Montassar Talbi'nin son durumu hakkında Buruk, şu değerlendirmelerde bulundu: 'Petrucci iyi durumda ve son lig maçında sahaya çıktı. İdmanlarda da çok çalışıyor. Bizde kendisinden çok memnunuz.

Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü Maçı Ne Zaman Oynanacak? Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü Maçı Ne Zaman Oynanacak?

Traore kendisini bulmaya çalışıyor, o da uzun süre oynayamamıştı. Bu sürede bir de sakatlık yaşadı. Biz geldiğimizde sakatlıktan yeni çıkmıştı. Hazırlık ve kupa maçları onların gelişimi için önemli. Talbi, Tunus U23 takımına gittiği için son hazırlık maçında onu değerlendiremedik. O da genç bir oyuncu ve iyi bir profesyonel gibi çalışıyor.'

Editör: Haber Merkezi