Rize'de Toplu Taşıma Ücretlerine Zam! Rize'de Toplu Taşıma Ücretlerine Zam!

Çayeli Bakır İşletmelerinde 12 yıldır bakım teknisyeni olarak çalışan Serdar Dede (35), mesai başladıktan sonra uzaktan kumanda ile çalışan cevher işleme aracının bakımını yaptığı sırada henüz belirlenemeyen nedenle aracın altında kaldı.

Arkadaşlarının yardımıyla çıkartılan Dede, olay yerinde yapılan müdahalenin ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Dede, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından savcılık inceleme başlatırken maden yönetimi üretimi durdurarak çalışanlara izin verdi.

Olay sonrası Çayeli Bakır İşletmelerinden olayla ilgili bir açıklama yapıldı
Açıklamada; '3 Şubat 2017 tarihinde saat 03:00 sularında işletmemizde çalışmakta olan bir teknisyenimiz, teknik bir bakım hazırlığı sırasında elim bir kaza geçirerek yaralanmıştır. Acil bir şekilde müdahale edilerek hastaneye kaldırılan çalışanımız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kurtarılamamış ve hayatını kaybetmiştir. Olayın detaylı incelemesi yetkili makamlar tarafından sürdürülmektedir. Kıymetli bir mesai arkadaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve mesai arkadaşlarına sabır ve başsağlığı dileriz.' denildi.

Editör: Haber Merkezi