Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen'in üzerinde titizlikle çalışmış olduğu Meydan Projesi tamamlandı. Projenin tanıtımını resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapan Çayeli Belediyesi vatandaşların memnuniyetliğini bir kez daha kazanmış oldu.

İlçede birçok büyük projelere imza atan Başkan Esmen, geçtiğimiz yıl 'İçme suyu ve Alt Yapı' projesi ile gündeme gelmiş, yıllardır çözülemeyen alt yapı ve içme suyu hattı sorununu ortadan kaldırdığı için halk tarafından tebrik edilmişti.

Ankara ‘Rize Tanıtım Günleri'nde Açılış Tarihi Ne Zaman? Ankara ‘Rize Tanıtım Günleri'nde Açılış Tarihi Ne Zaman?

İlçe merkezinde bulunan A. Mesut Yılmaz parkı, Tarihi Hacıbaşı camii çevresi, bölgedeki sokak ve caddeler ile sahil yolu üzerinde bulunan iç caddeyi kapsayan proje ile ilçenin görüntüsü ve trafiği tamamıyla değişmiş olacak. 2 etaptan oluşan projenin ilk etabı için çalışmalara başlandı. Meydan Projesi Çayeli Belediyesi tarafından 3.778.953,61 TL'ye ihale edilerek yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

ZEMİNDE ÖZEL GRANİT TAŞ KULLANILACAK
Meydan projesi kapsamında zeminde kullanılacak taşlar özel olarak seçildi. Tarihi motifler taşıyan granit taş ile zemin kısmında siyah beyaz bir görüntü elde edilecek.

DAHA KULLANIŞLI VE MODERN BİR ALAN OLUŞACAK
Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, projedeki tüm detayları kendisi yakından bizzat inceleyerek onayladı. Yöresel mimariye uygun olarak dizayn edilen projede açık ve kapalı alanları ile toplamda 210 metrekarelik kafeterya, dekoratif çeşme, piknik masaları, saat kulesi ve aydınlatma direkleri yer almaktadır.

WC'LER YER ALTINDA DAHA MODERN OLACAK
Mevcut parkta bulunan WC, yeni projede daha modern ve kullanışlı bir WC vatandaşların kullanımına sunulacak.

BAŞKAN ESMEN; İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN
Başkan Esmen proje hakkında açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi. 'Öncelikle projemiz İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Meydan Projesinin her aşamasını titizlikle yakından takip ettim. Uzunca bir süre üzerinde çalışmış olduğumuz projemiz tamamlandığında İlçemize kent estetiği adı altında farklı bir yüz kazandırmış olacağız. Proje içerisinde ileriye dönük hazırlıklar yapılmıştır. Bizler yap-boz mantığı ile hiçbir zaman iş yapmadık o yüzden projenin hayata geçmesi biraz zaman aldı. 2 etaptan oluşan projemizin 1. Etabının 6 aylık gibi bir sürede tamamlanması planlanmaktadır.' Dedi.

VİDE İÇİN TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi