Çay bölgesi olan Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin illerinde ikametgah şartı getirilen işçi alımları için başvurular gelecek hafta illerdeki İş Kurumu Müdürlüğü'ne (İŞKUR) alınmaya başlanacak.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Çaykur'un işçi alımına ilişkin bilgiler verdi. Karal,' Çay bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın bu alımlardan faydalanmasını istiyorduk. Çaykur'da çalışacak olan kişilerin çay bölgesi olarak bilinen Rize, Giresun, Trabzon ve Artvin'de ikamet etmesi şarttı. Biz bu süreci yakından takip ettik ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağladık' dedi.

ÇAY İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (ÇAYKUR) bağlı fabrikalarda daha önce duyurulan ancak ertelenen 1500 mevsimlik işçi alımı için yapılan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Çay bölgesi olan Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin illerinde ikametgah şartı getirilen işçi alımları için başvurular gelecek hafta illerdeki İş Kurumu Müdürlüğü'ne (İŞKUR) alınmaya başlanacak.

VATANDAŞLAR GECEDEN SIRAYA GİRMİŞTİ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı ÇAYKUR'un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'daki 47 yaş çay işleme fabrikasında mevsimlik 1500 işçi alımı yapılacağı duyuruldu. ÇAYKUR'dan yapılan açıklamada, sadece ilkokul mezunu erkeklerin başvurabileceği belirtilerek, başvuruların 4 Nisan sabahı başlayacağı ve 10 gün süreyle devam edeceği bildirildi. Başvuru için 4 Nisan tarihinde İŞKUR binası önünde gece sıraya giren vatandaşlar sabah başvuruların ertelendiğini öğrendi.

Ankara ‘Rize Tanıtım Günleri'nde Açılış Tarihi Ne Zaman? Ankara ‘Rize Tanıtım Günleri'nde Açılış Tarihi Ne Zaman?

İŞÇİ ALIM YÖNETMENLİĞİ DEĞİŞTİRİLDİ
ÇAYKUR'un 4 ildeki fabrikalarına yapılacak işçi alımı için yönetmenlik değişikliği yapıldı. ÇAYKUR'un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerini kapsayan bölgesel işçi alımı için bu illerde ikametgah şartı getirildi, değişikliğe ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. İlanın yayınlandığı tarihten önce ikametgahı bu illerde olan kişilerin başvuru yapabileceği açıklandı. İş başvuruları gelecek haftadan itibaren illerdeki İş Kurumu Müdürlüğü'ne (İŞKUR) yapılmaya başlanacak.

KARAL: BAŞVURULAR BAŞLIYOR
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, ÇAYKUR'a müracaatların çay bölgesinde ikamet edenlerden (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin) alınacağını ifade etti. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal yaptığı açıklamada, Çaykur'un 1500 mevsimlik işçi alımı başvurularının önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi. 16 Nisan referandumu öncesinde 4-13 Nisan tarihleri arasında alınması planlanan Çaykur işçi alımı başvurularının bazı yönetmelik değişiklikleri nedeniyle ertelendiğini hatırlatan Karal 'Çay bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın bu alımlardan faydalanmasını istiyorduk. Yani, Çaykur'da çalışacak olan kişilerin çay bölgesi olarak bilinen Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de ikamet etmesi şarttı. Bu durum itirazlar neticesinde gerçekleşmedi ve konu yargıya taşındığı için alımlar ertelenmişti. Biz bu süreci yakından takip ettik ve gerekli düzenlemelerin ardından karar Bakanlar Kurulu'nun imzası ve Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Önümüzdeki günlerde Çaykur işçi alımları başlayacaktır.' müjdesini verdi. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, açıklamasının sonunda ÇAYKUR'a müracaatların çay bölgesinde ikamet edenlerden (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin) alınacağını özellikle vurguladı. Haber: Muhammet Kaçar

Editör: Haber Merkezi