Rize il merkezinde ki otopark sorunu ve bununla beraber il merkezine gelen tur otobüslerinin yaşadığı sorunlar hat safhaya çıktı.
İl emniyet müdürlüğünden istek ve talepleri sıralayan RİPORT Yönetim Kurulu Başkanı ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Asım Çillioğlu, şunları söyledi: 'Otopark sorunları yanında kentin caddelerinde park alanların belirlenmesi gerekmektedir. Trafik akışının düzenlenmesi konusunda yapılan çalışmalarda ki aksaklıklar yıllardır devam etmektedir.

Trafik aksaklıkların düzeltilmesi için tek gerekçe otopark olarak gösterilse de Rize Belediyesinin yaptığı trafik düzenleme çalışmaları tüccar ve esnafın ihtiyaçlarını karşılayacak yeterlilikte değildir. Ticaret ve Sanayi Odası, trafik konusunda son zamanlarda bilgimiz dahili bir takım düzenleme yada talepleri olduğu duyumlarına sahip değilim. En yakın zamanda şehrin bu kanayan yarası için başta RTSO olmak üzere şehirdeki tüm paydaşlarımızı harekete geçirmeliyiz. Yarın geç olabilir. '

'TRAFİK ACİL PLANLANMALIDIR'
Tüccar, esnaf ve eşraflar ile ilin paydaşlarıyla yaptığı gözlemlerde Rize'yi gezmeye gelen otobüslerin Rize merkez yakınlarında yolcu indirme ve bindirme yeri olmadığından şikayet ettiklerini işaret eden Çillioğlu, 'Ziraat Bankası doğu kısmındaki sokağın Akbank'ın bulunduğu sokaktaki gibi Cumhuriyet caddesinden, Atatürk caddesine çiftli gidiş dönüş olmasının sağlanması gerekmektedir. Yıkılan ses sineması önünde taksi durağının trafiği tek şerit indirmesi bir sorundur. Eski meydan Atatürk caddesine giriş önünde park önlemenin yetersiz olması ile Atatürk caddesine tek araç girişin olmasının caddeyi daraltması ciddi sıkıntılar doğurmaktadır. 100. yıl mağaza önünde trafik aksın diye yıkılan binaların trafiği rahatlatması aksine köşede var olan marketin Atatürk caddesi girişini market araç ve ikinci park ile yine daraltması sorunu tetiklemektedir.

4 PKK/YPG’li Terörist Etkisiz Hale Getirildi 4 PKK/YPG’li Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Vergi dairesi blok kısmı caddedeki doğu Halkbank şehre giriş tarafı araçlara park yasağı ile sadece şehre gelip tur getiren otobüslerin bekleme yerine çevrilmesi sağlanmalıdır. Araçta şoför beklemesiyle müsaade edilmesi yada belediye başkanlık ile bloklar arasının caddenin bu şekilde kullanılması düşünülebilir. Otobüslerin parkı yada yolcu indirme veya bindirmeleri için Yapı Kredi Bankası kuzey kısmındaki sokaklardan birinin turist otobüs yolcu indirme bindirme yeri olarak düzenlenmesi gerekmektedir. Rize'de özellikle yaz ve kış trafik uygulaması planlanıp; tatil ve bayramlarda uygulanacak olan acil trafik planlanması oluşturulmalıdır.' dedi.

Editör: Haber Merkezi