Rize'de Hakkında Yakalama Kararı Bulunan 45 Kişi Tutuklandı Rize'de Hakkında Yakalama Kararı Bulunan 45 Kişi Tutuklandı

Bu kapsamda Rize Sahil Camisi'nde düzenlenen aşure ikramı programına, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Veysal Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, Rice Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Veysal Bektaş, program öncesinde yaptığı konuşmada; Aşure dağıtımının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 14 ayrı ilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ta yaptığı konuşmada, tarihte olumlu veya olumsuz bir dizi hadiselerin oluştuğunu belirterek; 'Hazreti Hüseyin ve 70 Evladı Resul'ün şehit edildiği Kerbela olayları da bunlardan biri. Önemli olan yaşaya geldiğimiz bu olaylardan doğru sonuçları çıkarmayı başararak, geleceğe bu mantıkla bakmayı başarmaktır' dedi.

Tarihteki bu gerçeklere rağmen, Türkiye'nin 15 Temmuz'u yaşadığına vurgu yapan Vali Bektaş, zulüm ve adaletsizliğe karşı durup şehit olan tüm şehitlerimize Allahtan Rahmet dileyerek, Hicri Muharrem Ayının evlerimize ve memleketimize huzur ve bolluk getirmesi dileğinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı'ın yaptığı dua sonrası aşure dağıtımına başlandı.

Editör: Haber Merkezi