Sakal 29 Ekim mesajında şu ifadeleri kullandı:

'19 Mayıs 1919'da Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak büyük fedakarlıklarla başlattığı 'Milli Mücadele' Türk milletinin inanç ve azmiyle başarıyla sonuçlanmış 29 Ekim 1923 tarihinde de cumhuriyet ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmuştur. Atatürk'ün, 'Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan irade, Cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük değer miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Cumhuriyette egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Bu yönetimde yurttaşların seçme ve seçilme hakkı vardır. Milletin bütün bireyleri yönetime katılabilir ve söz sahibi olabilir. Çünkü Cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir.

Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir.Ulusumuz, Cumhuriyet ile birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.

Ankara ‘Rize Tanıtım Günleri'nde Açılış Tarihi Ne Zaman? Ankara ‘Rize Tanıtım Günleri'nde Açılış Tarihi Ne Zaman?

Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik cumhuriyet rejimi ile katettiğimiz mesafe küçümsenmeyecek bir mesafedir. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır.

Hak ve hürriyetlerinden yoksun milletllerin ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarlarını koruyup, kollamak iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; birer bekçisi olduğumuz Cumhuriyetin 95. kuruluş yıldönümümü kutlar, başta büyük önder Atatürk olmak üzere, canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarım.'

Editör: Haber Merkezi