Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Darbe girişiminin kırılma noktası, Akıncı Üssü'ne atılan 12 bombadır. Bu işin bittiğine inanmıyorum, rehavete kapılmayacağız.' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Huber Köşkü'nde medya yöneticileri ile buluştu. Toplantı sonrası gazetecilerden edinilen bilgilere göre Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

UYUMLU OLMADIKLARI TEK KİŞİ ERBAKAN
Benim de başbakanlarımızın da hataları vardı. Bizimle 2010'a kadar uyumluydular. Uyumlu olmadıkları tek kişi var o da Erbakan'dır.

AKINCI ÜSSÜ'NE BOMBA ATINCA DARBE ÇÖKTÜ
-Akıncı Üssü'ne 12 bomba attırdık. Akıncı Üssü vurulunca darbe girişimi çöktü. Bu işin bittiğine inanmıyorum, rehavete kapılmayacağız. Bu Çanakkale ruhudur. Onları tankla topla sindiremezseniz.

F-16'LAR BOMBA YÜKLÜ OLSA
-Darbe girişiminin yaşandığı gece İstanbul'a iniş yaptıktan sonra konuk evinde bir kriz masası oluşturuldu. Üstümüzdeki geçen F-16'lar bomba yüklü olsa bırakırlardı.

Jandarma 2 Kişiyi Uyuşturucu ile Yakaladı Jandarma 2 Kişiyi Uyuşturucu ile Yakaladı

YENİKAPI'YA HDP'Yİ NEDEN ÇAĞIRMADI?
-Darbe ile terörü ayrı tutmam. PKK ile FETÖ'yü ayrı kefeye koymam. Böyle bir örgütle işbirliği yapanı davet etmem. Davet edersem, gazilere, şehitlere bunu anlatamam.

BİTTİĞİNE İNANMIYORUM
'Tehlike geçti mi' sorusunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Daha bittiğine inanmıyorum, biraz daha sürecek' dedi.

ÜST AKIL NE DİYORSA ONU YAPIYORLAR
-Gülen ABD'yi bile ele geçirmek istiyor. Üst akıl neyi istiyorsa harfiyen yerine getirecekti. Darbe başarlı olsaydı zil takıp oynarlardı.

LİDERLERLE YENİKAPI BULUŞMASI SAAT 17.00'DA
-Yarın 17.00 itibariyle bir araya geleceğiz. Medyanın kararlılığını takdir etmek boynumun borcu. Atacağımız adımlar var, rehavete kapılmayacağız. Spekülasyonlara fırsat vermeden bunu noktalayağacağımızı düşünüyorum.

DÜNYAYA SESLENDİ
-15 Temmuz gecesi bu ülkeye diz çöktürmek üzere harekete geçenler 16 Temmuz sabahı çok daha kararlı bir Türkiye ile karşılaştılar. Dünyaya kendimi affettirmek gibi bir derdim yok.

'YAVER İSTEMEMİŞTİM'
-Ben cumhurbaşkanı olduğumda yaver istemedim. Yaver olmasına rağmen korumalarımla hareket ederdim.
Erdoğan'ın gazetecilerle buluşmasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Enerji Bakanı Berat Albayrak da yer aldı.

Editör: Haber Merkezi