Kaza, saat 08.20'de, Müftü Mahallesi, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda meydana geldi. Sabire Öksüz ile okula götürdüğü ilkokul öğrencisi kızı Melisa Öksüz'e, inşaat çalışması nedeniyle geçici olarak trafiğe kapalı yola giren, Mustafa Balcı (48) yönetimindeki 53 K 6167 plakalı hafriyat kamyonu çarptı. Anne ve kızı olayda hayatını kaybederken, sürücü Balcı gözaltına alındı.

Arıza Yapan Diğer Araca Çarptı: 1 Yaralı Arıza Yapan Diğer Araca Çarptı: 1 Yaralı

Rize Gençlik Merkezi'nde halk oyunları hocası olarak görev yapan Murat Kopuz, sabahki kaza yerinde polise yardımcı olduğunu fakat kazada vefat eden çocuğun öğrencisi, annesinin de velisi olduğunu öğrenince yıkıldığını belirtti.

Sabahki kaza anında gençlik merkezi önünde olduğunu belirten Folklor Eğiticisi Murat Kopuz, 'Kapıların önlerini süpürüyordum, bir çığlık sesi duydum. Olay yerindeki kamyona doğru koştum. Olayı yakından gördüm. Ama yüzlerine bakmama rağmen fark edemedim. İş yerine döndüğümde internetten arkadaş gurubunda arkadaşları yazdı. O an şok oldum. Oradaki kazada polis ekiplerine yardım etmeme rağmen yüzlerini fark etmediğim çocuk öğrencim annesi de velimdi. Annesi çok iyi bir velimizdi. Geçen yıl 23 nisan hazırlıklarında bize çok yardımcı olmuştu. Kızı da o kadar akıllı başarılı bir öğrencimdi. O yüzden ekibin en önünde oynatırdım, çok kabiliyetli çok yetenekliydi. Hep annesine söylerdim: 'benim bir tane horoncu kızımdır' diye. Halk oyunlarına çok bağlıydı tombul bir yapısı olması gereği bazı hareket figürlerde çok zorlansa da özellikle üzerine çok düşerdim ve azmi ile ekipteki en önde yerini almayı başarmıştı. Çok üzgünüm şaşkınım. Çocukları kendi evlatlarım gibi görürüm. Bu olay beni derinden yaraladı. Annesinin sesleri ve o arabanın altında kızına sarılması gözlerimin önünde gitmiyor.' dedi.

Editör: Haber Merkezi