Rize Valiliği'nden yapılan yazılım açıklama şöyle. '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 6. 22. ve 26. maddeleriyle bu kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. maddesi, toplantı yapılacak alanlar, gösteri yürüyüşü düzenlenecek güzergahlar ile afiş ve pankart asılacak yerleri belirleme görevini idareye vermiştir. İlimiz merkezinde gerçek kişiler, siyasi partiler, sendikalar, dernekler, vakıflar ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları vb. tarafından düzenlenecek toplantı ve gösteri yürüyüşleri için tespit edilen, 2017 yılına ait A planı ve B planı ile düzenlenecek toplantı ve gösteri yürüyüşlerini tanıtıcı afiş ve pankart asılacak yerler ilimizin coğrafi, ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı ile güvenlik ihtiyaçları göz önünde bulundurularak 10/02/2017tarihlive 1615 sayılıValilikoluru ile belirlenmiş olup, aşağıdaki gibidir.



RİZE İLİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ YER VE GÜZERGÂHI (A PLANI)
1-Başlama Yeri (İlk Toplanma Yeri) :
Rize Sahil Kültür Park önü toplanma yeri yanında bulunan Fuar Alanı toplanma alanı.
2-Yürüyüş Güzergahı:
Rize SahilKültürPark önü toplanma yerindenbaşlayıp, Rize Sahil KültürParkın yanındabulunan Fuar Alanının yan yolunu takibenRize İtfaiye Müdürlüğü yanınakadarolan güzergah.
3-Toplantı Yeri:
Rize İtfaiye Müdürlüğünün yanı ile çevrili alan.
4-Dağılma Güzergahı:
Toplantıyerinden, Rize İtfaiye Müdürlüğünün yanı ile çevrili alanın sağ ve solundan çıkan yollar.

RİZE İLİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ YER VE GÜZERGÂHI (B PLANI)
1-Başlama Yeri (İlk Toplanma Yeri) :
Tuzcuoğlu Memişağa Parkı toplanma yeridir.
2-Yürüyüş Güzergahı:
Toplanma yerinden başlayıp, Atatürk Caddesini takiben Rize Ticaret ve Sanayi Odası yanından aşağı inen yol ile birleşen Vakıf Kavşağına kadar olan güzergah.
3-Toplantı Yeri :
İsmail Kahraman Kültür Merkezi önü, Rize Ticaret ve Sanayi Odası binası alt duvarı ile Cumhuriyet caddesinin kesiştiği kavşak, Vakıf Kavşağının bulunduğu alan.
4-Dağılma Güzergahı:
Toplantı yerinden, İsmail Kahraman Kültür Merkezinin sağ ve solundan Menderes Bulvarına çıkan caddeler, her iki yöne doğru Cumhuriyet Caddesi, Sahil Camii yönüne doğru Kemalyeri Caddesi ve Vakıf Kavşağından Atatürk Caddesine çıkan yol.

İkizdere’nin İlk Kadın Muhtarı Kansere Yenildi İkizdere’nin İlk Kadın Muhtarı Kansere Yenildi

A VE B PLANLARI İÇİN ÇAĞRI VE PROPAGANDA (AFİŞ-PANKART) ARAÇLARININ ASILACAĞI YERLER
-Pankart Asılacak Yerler :
1-Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünü düzenleyen siyasi parti, dernek, sendika v.b. tüzel kişiliğe ait çalışma binaları, tesisleri ile bunlara ait eklentileri,
2-Toplantı düzenlenecek alan,
3-Atatürk Caddesi ( B Planında belirlenen miting alanıyla kesişen bölümler),
4-Kemalyeri Caddesi,
5-Ordu Caddesi,
-Afiş Asılacak Yerler :
1-Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünü düzenleyen siyasi parti, dernek, sendika v.b. tüzel kişiliğe ait çalışma binaları, tesisleri ile bunlara ait eklentileri,
2-Rize Belediye Başkanlığı tarafından belirlenen İlimiz merkezindeki yerler (bilboard, raketler, v.b.).
-Afiş ve Pankart Asılamayacak Yerler :

Kamuya ait binalar, eklentiler ve alanlar olmak üzere 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 42.maddesinde belirtilen alanlara afiş yapıştırılamayacak, pankart asılmayacaktır.'
'Taraftarın kendi şehrinin takımına düşman olamayacağını belirten Karaman, 'Başkaları başka iş peşinde olabilir. Hayır bizim işimiz futbol. Bu takımın sağ salim sıhhatli bir şekilde ligi bitirmesi kupada da başarılı bir sonuçlar alınabilmesi hedefimiz. Onun için ilk hedef Galatasaray maçı. Haydi Rizeli, takımının ne kadar yanındasın?. Haydi görelim.Bizi eleştirenler eleştirsin ama takımının ne kadar yanındasın. Buyurun. Hocayı eleştir. Eleştirinin katkı olanı bir de adamı halka taraftara kararlamak için her türlü başka şeyler katarak konuşanı var. Gece nasıl uyuyorsunuz. Sizin aileniz, çoluk çocuğunuz karınız, ananız babanız yok mu?.

Gece o yastığa kafanı koyduğun zaman 'ben burada yalan söylüyorum. Adama nasıl salıyorum. Ben nasıl Müslüman mıyım?. Ben adamıyım?. Hiç düşünmüyor sallıyor. Takım koşamıyor, yürüyor fiziksel eksikliği var veya iki üç kötü oyuncu var hoca görmüyor mu?. Bunlar başka. Bu eleştirilere tamam. Senin amacın başka. Sen ya yönetime girmek istiyorsun. Ya bu yönetim dağılırsa ben bir yönetim olurum diyorsun. Kafanda başka numaralar var. Var da var.' ifadeleri ile açıklamasını noktaladı.

Editör: Haber Merkezi