İlginç olay, İkizdere İlçesi'ne 10 kilometre uzaklıktaki Yağcılar Köyü'nde hayvancılıkla geçimini sağlayan Atilla Bilgin'in ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki kızı Hamdu Sena Bilgin'in keçileri barınaktan çıkarmasıyla başladı.

Evden uzaklaşırken keçilerden biri doğum yapmaya başlayınca koşarak eve dönen Hamdu Sena Bilgin, okul çantasını aldıktan sonra doğum yapan keçinin yanına geldi. Keçiyi sırtına alan, yavrusunu da Tomi adındaki çoban köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasın koyan küçük kız, karla kaplı dik yolda evine doğru yürümeye başladı. Bu sırada 15 yaşındaki Ali Rahman da, gördüğü kız kardeşinin fotoğrafını çekti. Fotoğraf, sosyal medyada paylaşım ve beğeni rekoru kırdı.

KARDAN MAHSUR KALMIŞTI
Türkiye'ye hayvan sevgisi ile örnek olan Hamdu Sena Bilgin'İn yaşadığı Yağcılar Köyü'nün 1.5 metreye ulaşan kardan dolayı kapalı yolu Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın talimatı ile bu sabah İkizdere İlçe Özel İdare ekipleri tarafından ulaşıma açıldı. Köyde baba Atilla , anne Havva, kardeşleri Ali İmran ve Ali Rahman ile birlikte keçilerini dolaştıran Hamdu Sena Bilgin, sosyal medyada ilgi gören fotoğrafı anlattı. Keçileri otlatırken bir keçinin aniden doğum yapmaya başladığını belirten Hamdu Sena Bilgin,'O anda diğer keçileri ahırına götürdüm. Evden okul çantasını alarak yeniden keçinin yanına geldim. Yeni doğan keçiyi çantanın içine koydum. Çantayı da köpeğimiz Tomi'nin sırtına bağladım. Anne keçiyi de ben sırtıma aldım. Eve gelirken ağabeyim beni gördü ve o anı fotoğrafladı.' dedi.

Rize'de Kalp Bekleyen Esila İçin Toplandılar Rize'de Kalp Bekleyen Esila İçin Toplandılar

Günlerini sürekli keçilerle geçirdiğini anlatan Hamdu Sena,'Onları otlatıyorum, yemlerini veriyorum. Evde de anneme yardımcı oluyorum. Hayvanları çok seviyorum. Herkesinde hayvanları sevmesini istiyorum. Hayvanlarla vakit geçirmek çok güzel bir duygu.' dedi. Fotoğrafının sosyal medyada ilgi görmesinin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Hamdu Sena, çok sayıda yakınının kendisini arayıp tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

Fotoğrafı çeken Ali Rahman Bilgin ise 'O anı görünce çok şaşırdım. Bende hemen fotoğrafı çekmek istedim.' dedi.

Baba Atilla Bilgin kızının keçilerin bakımında kendisine yardımcı olduğunu belirterek 'Kızım hayvanları çok seviyor. Okuldan boş vakit bulunca keçilerle ilgileniyor.' dedi ve İkizdere'nin reklam yüzü olan kızının şimdi dünyanın tanıdığı reklam yüzü olduğunu söyledi.

Anne Havva Bilgin ise kızının en büyük yardımcısı olduğunu belirterek 'Keçileri bekliyor, evde bulaşık yıkayıp temizlik yapıyor. O benim en büyük yardımcım' dedi.

Editör: Haber Merkezi