Çayeli ilçesinin Kaptanpaşa Köyü Şen Mahallesi'nde meydana gelen heyelanda son anda terk ettiği evi toprak altında kalan Emine Canıbeyaz ve çevrede tedbir amaçlı evlerini boşaltan 11 kişiyle birlikte komşuları 85 yaşındaki Halik Kabaoğlu'nun evine sığındı. Sığınılan bu evde de çökme tehlike olmasına rağmen evi terk etmek isteyenler, yeni bir heyelan sonucu evin dışında biriken toprak yığını nedeniyle evden çıkamadı. Korku ve panik içinde mahsur kalan kişiler durumu yetkililere bildirerek kurtarılmayı bekledi.

HELİKOPTER DESTEK VERDİ
Önceki gün hava koşulları nedeniyle bölgeye iniş yapamayan ve Erzurum'a dönen askeri helikopter de yağışın dinmesi ve havanın düzelmesiyle birlikte bölgeye gelerek ilçenin Gürpınar, Seslidere ve Yeşilepe köylerindeki heyelanlı bölgelerde mahsur kalanları kurtarma çalışmalarına havadan destek verdi. Gürpınar Köyü'nde evi yıkılan, heyelanda da kızı 50 yaşında Songül Tolan'ı kaybeden, kendisi yaralı kurtulan 75 yaşındaki Esma Tolan ise askeri helikopterle alınarak hastaneye kaldırıldı. Hayatını kaybeden Songül Tolan'ın cenazesi yolun açılması ardından Cumartesi günü toprağa verildi.

ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur? ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur?

DRONE'LA GÖRÜNTÜLEDİ
Yağmurun etkisi kaybettiği Rize'de ulaşılan Çayeli ilçesindeki Kaptanpaşa, Seslidere, Yeşiltepe ve Gürpınar köylerinde hasarın boyutları da gözler önüne serildi. Heyelan bölgesi ise gazeteci arkadaşımız Aytekin Kalender tarafından Drone kamarası ile havadan görüntülendi. Söz konusu köylerin bulunduğu Senoz Vadisi'nde çok sayıda ev çevresinde heyelan meydana geldiği, çok sayıda evin ise tedbir amaçlı boşaltıldığı görüldü.Bu arada Rize Valiliği Kriz Merkezi bünyesinde bölgede hasar tespit çalışmalarına da başlandı.

Editör: Haber Merkezi