19 Mayıs Havacılık Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ulukan Abacı, "İnsansız Hava Aracı (İHA) sistemlerini kullanacak kişilerin zorunlu eğitim alması hem kaliteyi hem de havacılığın gelişmesini sağlıyor." dedi.

19 Mayıs Havacılık Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ulukan Abacı, İHA eğitimi alan öğrencilere yönelik kulüp binasında düzenlediği toplantıda, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezini (UZAYTEM) İHA eğitimi vermesi konusunda yetkilendirdiğini söyledi.Abacı, İHA eğitimi alan öğrencilere yönelik kulüp binasında düzenlediği toplantıda, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezini (UZAYTEM) İHA eğitimi vermesi konusunda yetkilendirdiğini söyledi.

Jandarma 2 Kişiyi Uyuşturucu ile Yakaladı Jandarma 2 Kişiyi Uyuşturucu ile Yakaladı

Türkiye`de UZAYTEM ile 6 kuruluşun İHA eğitimi verme konusunda yetki sahibi olduğunu belirten Abacı, "UZAYTEM çatısı altında eğitimlerimize başladık. SHGM tarafından belirlenen talimat kapsamında Türk hava sahasında işletilecek veya kullanılacak insansız hava aracı sistemlerini kullanacak kişilerin eğitim alması zorunluluğu getirildi.

Bu kapsamda biz de 6 ay önce eğitimlerimize başladık. Türkiye genelinde eğitimler veriyoruz. İHA sistemlerini kullanacak kişilerin zorunlu eğitim alması hem kaliteyi hem de havacılığın gelişmesini sağlıyor. Çünkü artık her önüne gelen drone diye tabir edilen insansız hava araçlarını alıp uçuramayacak." dedi.

Kulüp olarak profesyonel eğitmenlerle İHA eğitimi vermeye başladıklarını bildiren Abacı, bugüne kadar eğitimlerini tamamlayarak başarılı olan 182 kişinin "İHA 1" ticari eğitimi, 126 kişinin ise "İHA 0" hobi eğitimi belgesi aldığını anlattı.

Bu araçların genellikle hava fotoğrafçılığı ve hobi amaçlı kullanımın yaygın olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi