Rize’de Bu Köyün Elektrik Çilesi Bitmiyor Rize’de Bu Köyün Elektrik Çilesi Bitmiyor

'Türkiye'nin, kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan ettiği 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu Türk Denizciliği'nin bağımsızlığı ve geleceği açısından büyük önem taşımakta ve 91 yıldan bu yana da ülkemizde 1 Temmuz tarihi 'Denizcilik ve Kabotaj Bayramı' olarak kutlanmaktadır.

Denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış olan Kabotaj Kanunu, denizciliğimizin daha da gelişip büyümesinde önemli rol oynamış, ülkemizin çağdaş medeniyetler düzeyine ulaşması amacıyla başlatılan kalkınma seferberliğine de büyük ivme kazandırmıştır. Limanlarımızda her türlü yük ve yolcu taşıma hakkını Türk bayraklı gemilere ve Türk vatandaşlarına tanıyan bu kanun ülkemizin gelişme sürecinde ise önemli bir kazanım olarak tarihe geçmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, hayatını denizlerde kaybeden deniz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, köklü geleneği ve büyük bir tarihi geçmişi olan Türk denizciliğinin gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize en içten selamlarımı iletiyor, bütün vatandaşlarımızın ve denizcilerimizin 'Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 91'inci yıl dönümünü kutluyorum.'

Editör: Haber Merkezi