Türk Tiyatro tarihinin önemli eserlerinden olan Kanlı Nigar Rize Gençlik Merkezi Kişisel Gelişim Atölyesi Drama Grubu tarafından sahnelendi.

Seyircinin yoğun ilgisiyle sahneye taşınan dev eser Gençlik Merkezi'nin genç oyuncuları tarafından başarıyla sahnelendi. Oyunun klasik tiyatro özelliklerini taşıması seyircilere ayrı bir keyif verdi. Zaman zaman düşündüren, zaman zaman ağlatan ve bol kahkaha ile güldüren oyun, yoğun ilgi üzerine 23-24 Mayıs'ta yeniden sahneye taşınacak.

ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur? ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur?



6 AYLIK ÇALIŞMA SONUCUNDA SERGİLENEN OYUN AYAKTA ALKIŞLANDI
Türk Tiyatro tarihin önemli eseri olan 'Kanlı Nigar' toplumsal olayları işlerken seyircide biraz hüzün biraz da keyif bıraktı. Oyunda anlatılan konuları ustalıkla işleyen oyuncular oyunun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.



KÜLTÜREL SANAT KAYNAŞMASI
Kanlı Nigar Türk Tiyatro tarihinin klasik özelliklerini taşırken, aynı zamanda oyunun müzikleri Rus Sanatçı İrina RAZUMOVA tarafından yapıldı. Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibinin daha önceki ödüllü oyunlarında da görev alan usta sanatçı Kanlı Nigar oyununda tecrübesini konuşturdu. Müzisyen Razumova aynı zamanda tiyatroculara şan eğitimi de verdi.



DEKOR VE TEKNİK GÖZ BOYADI
Oyunun dekoru yılların tecrübeleriyle birleşince göz boyadı. Küçük bir İstanbul mahallesi görüntüsünü andıran dekor beğenileri topladı. Oyunun teknik kadrosu ışık oyunları ve ses efektleriyle bütünleyici bir şekilde oyunu keyifli hale getirdi. Gençlik Merkezi Tiyatro ekibi sadece oyuncularıyla değil teknik kadrosuyla da beğenileri fazlasıyla topladı.



SEYİRCİLER SALONA SIĞMADI
Oyunu izlemeye gelen seyirciler salona sığmadı. Yoğun ilgi gören oyuna çoğu izleyici boş koltuk bulamayınca kapıdan geri dönmek zorunda kaldı. Oyunun tekrar oynanacak olması izleyemeyenler için ve tekrar izlemek isteyenler için güzel bir fırsat olacak. Oyunun tüm gösterimleri ücretsizdir.

Editör: Haber Merkezi