Rize Gündem Gazetesi editörlerine açıklama yapan Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, dünyada en kolay ve en zevkli iş muhalefet yapmak olduğunu belirterek 'Muhalefetin arkasında yumurta küfesi yoktur. Çok kolay bir iştir muhalefet yapmak. Sorumluluğunuz yok. Çok kolay ve çokta zevklidir. Çünkü eksiklikleri konuşmak, hatalar aramak, yanlışları bulmak, mutlaka yapılamayanlar eksik yapılanlar var. Onları bulup allandıra ballandıra anlatmak bunları ifade etmek insanları zevklendiren bir durumdur.' dedi.

YENİ ANAYASA YORUMU
Artık yeni sistemde doğrudan milletin hükümeti seçeceğini vurgulayan Rize Milletvekili Hasan Karal, 'Artık şu bu kurum ve kuruluşlar hükümeti belirlemede elinin ve kuvvetinin kaldırılacağı bir sisteme geçiyoruz. Millet seçimi yapacak, akşam beşte seçimler kapanacak, 19'da sandıklar sayılacak ve 21'de hükümet belli olacak. Yüzde 50.01 oy alan parti yeni hükümet kuracak. Eğer bu oya ulaşamazsa en fazla ülkenin kaybedeceği zaman 15 gündür. Yeniden en çok oy alan iki aday seçime gidecek ve en çok oy alan hükümeti kurmuş olacak. Bu 15 gün süre içerisinde tabanlar arasında bir kaynaşmada olmuş olacak. Uzlaşma kültürü artacak. Çünkü en fazla oy alan parti etrafından seçmen birleşecek. Şimdiden bile bunun emarelerini görüyoruz. Kalkıyor CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, rahmetli Necmettin Erbakan'ın ölüm yıl dönümüne katılıyor. Bunlar kıyamet alametidir. Bak şimdiden uzlaşma kültürü başlamıştır. Daha anayasa değişikliği olmadan sistem meyvelerini vermeye başlamıştır. Yoksa hayatta CHP'liler Erbakan hocanın gecesine giderler miydi? Gitmelerdi…
Erbakan hocacılar CHP'yi davet ederler miydi? Etmezlerdi… Kaynaşma başlamıştır. Ne kadar hazindir ki sağ partilerden sadece Saadet Partisi şu anda hayır cephesinde yer alıyor. Bu da çok anlamlıdır. Buda seçmenimizin üzerinde düşünmesi gereken bir durumdur. Saadet Partisi seçmeninin bunu en iyi şekilde analiz edeceğini düşünüyorum. Ak Parti, MHP, Büyük Birlik Partisi tüm sağ partiler evet tarafından birleşmişlerdir. CHP, HADEP ve terör örgütleri bir tarafta birleşmişler maalesef Saadet Partisi de bunlara destek vermektedir' diye konuştu.

Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu

SEÇİLDİK ÜÇ GÜN SONRA ÇAY PARALARINI ÖDETTİRDİK
Dünyada en kolay ve en zevkli iş muhalefet yapmak olduğunu belirten Karal; 'Muhalefetin arkasında yumurta küfesi yoktur. Çok kolay bir iştir muhalefet yapmak. Sorumluluğunuz yok. Çok kolay ve çokta zevklidir. Çünkü eksiklikleri konuşmak, hatalar aramak, yanlışları bulmak, mutlaka yapılamayanlar eksik yapılanlar var. Onları bulup allandıra ballandıra anlatmak bunları ifade etmek insanları zevklendiren bir durumdur. Bir örnek verecek olursam; 2001'de parti kurulmuş ve kurban bayramı geldi. Çay paraları hala verilmemiş. Malum koalisyon dönemi. DSP, MHP ve ANAP iktidar partileri. ÇAYKUR'da ANAP'lı bir bakana bağlı. O zaman çıktım dedim ki; Allah'tan korkun kurban bayramı geldi bu milletin çay parasını vermemişsiniz. Bu nasıl iştir! Bu millet ne ile kurban kesecek. Deyim yerindeyse ağzımızı açtık gözlerimizi yumduk. Çok rahat çok zevk veren bir söylem tarzı. Anlatırken coşuyorsun. Aradan bir sene geçti 3 Kasım biz iktidardayız. Bir hafta sonra kurban bayramı var. Yine çay paraları verilmemiş. Bir arkadaşımız bana önceki seneyi hatırlattı. Başkan şimdi bakalım ne diyeceksin. Geçen sene çok rahat atıp kesiyordun. Şimdi iş geldi bizim başımıza. Hiç unutmuyorum. O zaman Ali Babacan'ı aradık. Daha yeni hükümet kurulmuş üç-dört günlük.
Ali Babacan Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı. ÇAYKUR'un bağlı olduğu hazine ona bağlı. Çay paralarının ödenmesi gerektiğini söyledik. Oda bize henüz biz kasa hesap kitap bir şey almadık. Nasıl ödeme yapalım ne parası istiyorsunuz dedi. Biz anlamayız kurban bayramı geldi dedik. Biz burada zorlanırız çok sıkıntıya gireceğimizi ifade ettik. Milletvekillerimizi de devreye soktuk. Başbakan Abdullah Gül'e ulaştık. Arife akşamı paraları ödettirdik. O zaman iktidarın ne kadar zor olduğunu ilk hafta anladık. Bir sene önceki atıp kesmelerimiz karşımıza çıktı. Bu bir örnek. Muhalefet bu kadar rahat yani.' dedi.

HAVALİMANI TEMELİ ATILIYOR
Rize Havalimanı ile ilgili yaptığım bir açıklamada sizlere 2017'nin başında denize taş dökmeye başlayacağımız demiştik. Kalktı birileri dedi ki basın önünde bu söylemimizin yalan olduğunu söyledi. Ödenek yok, buna sıra gelmez diye bizi eleştirdi. Bizi kamuoyu önünde küçük düşürmeye çalıştılar. Bakın Şubat'ın ortalarından bu yana taş dökülmeye başlandı. Şu anda havalimanı bölgesinde şantiyeler kuruluyor çalışmalar sürüyor. Birkaç gün sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'da bu çalışmaları resmi törenle temelini atacak. Muhalefet ile iktidara arasında kurgu bu şekilde özetlenebilir. Muhalefet kutsal bir görevdir. İktidara alternatif olunması gereken bir görevdir. Türkiye'nin şu anda en büyük problemi ciddi bir muhalefetinin olmamasıdır.
Bunu da en çok arzulayan biz iktidar mensuplarıyız. Şu anda Ak Parti'ye iktidarda alternatif olacak bir muhalefet partisi seçmen göremiyor. Bu çok vahim bir durumdur. Bizim güzel yaptıklarımıza takdir, yanlış yaptıklarımıza tenkit getirecek bir muhalefet anlayışına ülkemiz sahip olması lazım. Bizim doğru yaptığımızda yapmadığımızda yanlış diyen bir muhalefet var. Bu yüzden milletimiz bu anlayışa prim vermiyor. Bu yüzden Ak Parti defalarca kez seçimlerden zaferle çıkmıştır. Buna rağmen koltuklarını da bırakıp gitmiyorlar.
Birde bizi tek adamlıkla suçluyorlar. Tek adam alında kendilerdir. Bütün seçimleri kaybet hala koltuğu bırakma. Biz seçim kaybetsek bırakıp gideceğiz diyen kim? Recep Tayyip Erdoğan. Bana bu millet destek vermezse bırakı gideceğim diyen Erdoğan oluyor tek adam, büyün seçimleri kaybeden Kılıçdaroğlu olmuyor tek adam. Böyle bir şey olabilir mi. Millet her zaman doğru kararı verendir. Bu zamana kadar bu millet yanlış karar vermedi. Bundan sonrada doğru kararı verecektir. 16 Nisan'da da en doğru kararı vererek Türkiye'nin önünü açacaktır. En önemlisi Türkiye'yi içerden ve dışarıdan saran bu haçlı zihniyetine en büyük dersi aziz Türk milleti verecektir.'

Editör: Haber Merkezi