Rize Milletvekili Hasan Karal, gazetecilere açıklama yaparken yanına gelen bir kişi kendisine sarılarak size ne kadar teşekkür etsem azdır diyerek mutluluk ve heyecanı bir arada yaşadı. Karal, kendisine sevincinin mutluluğunun nedenini sorunca siz bana çok büyük bir iyilik yaptınız diyerek kendisine teşekkürlerini iletti.

Mustafa Özkurt isminde Çamlıhemşinli vatandaş Karal'a 'Size teşekkür için sizi rahatsız ediyorum, Hastamız vardı. Vekilimizi aradım, hastamız Trabzon'daydı sonra Rize'ye getirildi ve şimdi ise Ankara'da yatmakta. Vekilimizi telefonla aradım ve bize büyük yardımı oldu. Telefonu açacağını bile düşünmemiştim. Hastamız ambülans uçakla GATA'ya gönderildi. Normalde hastane bizi zor kabul ederdi. Ama vekilimizin araya girmesi ilgilenmesi hastamızı kurtarmamıza neden oldu. Kendisine yüz yüze teşekkür etmek için sabırsızlanıyordum. O günde bu günmüş. Burada olduğunu öğrendim ve teşekkür için geldim' diyerek sevincini dile getirdi.

Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu: 2 Gözaltı Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu: 2 Gözaltı

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Mustafa Özkurt'a vefalı davranışı için teşekkür ederek, 'Bizim amacımız hizmet ve hemşerilerimin sorunlarını çözmek. Bunun karşılığında maddi bir isteğimiz yok. Manevi isteğimiz dua ve bir teşekkürdür. Mustafa Özkurt ismini beni telefonla aradığı için hatırladım, kendisini görmemiştim. Hastası olduğunu ve şu an hastanın GATA tedavi gördüğünü biliyorum. Mustafa kardeşimizin davranışı bir vefa örneğidir, siyasetçinin tek beklediği vefadır, bir teşekkürdür' diye konuştu.

BİZİM SİYASİ HAREKETİMİZ VEFA VE SADAKAT HAREKETİDİR
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal sözlerine şöyle devam etti; 'Çoğu siyasetçi, milletvekili olmadan önce seçmenlere cep telefonu numarasını verir ve seçildikten sonra da numarasını değiştirir. Benim ise tek telefon numaram vardır, başka numara kullanmadım. Beni arayan herkese cevap veririm. O anda cevap veremezsem bile mutlaka dönüş yaparım. Milletimizin derdiyle dertlenmek, onların sıkıntılarına çözüm bulmak bizim görevimizdir. Mecliste oturumlara katılıp oylamalarda el kaldırmak için görevlendirilmedik. Elbette her insan gibi bende yapılan hizmetin karşılığını beklerim. Benim için bu karşılık içten samimi bir teşekkürün olması kafidir. Çamlıhemşinli Mustafa kardeşimiz bizzat teşekkür etmek için benle görüşmek istedi. Sağlık alanında bir yakınının sıkıntısına elimizden geldiği kadarıyla çare olabildik. Bu davranış vefa örneğidir. Vefaya önem veren bir insanım. Hazreti Mevlana diyor ki, dostuna vefası olmayanın rabbine da vefası olmaz. Bizim siyasi hareketimiz vefa ve sadakat hareketidir. Vefamız birbirimize, sadakatimiz davamızadır. Bazen yaptığımız ziyaretlerde köylünün 'Cumhuriyet tarihinde köyümüze gelen ilk milletvekilisiniz' sözü bizi çok memnun ediyor. Bu esnada çok duygulanıyoruz. Biz millet için varız, onların bu şeklide mutlu olması bizi inanılmaz derecede mutlu ediyor. Mesela 2011 seçimlerindeki bir anımı paylaşayım sizle. 2011 genel seçimlerinden hemen sonra telefonum, sonuçların açıklandığı günün ertesi günü, çalar. Telefondaki ses yaşlı bir teyzedir ve telefonu açarım. 'Buyur teyze - Nasılsın oğlum? -İyiyim teyze… Benden bir isteğin mi var, neden aradın teyze? -Senden hiçbir isteğim yok oğlum, -Eee, o zaman neden aradın?, -Hiç oğlum, bakayım milletvekili olduktan sonra cep telefonun numarasını değiştirdin mi? diye test edeyim, dedim…' diyerek bir anısını bizimle paylaştı.

Editör: Haber Merkezi