Rize'de iki gün ve gece boyunca yağan yağmurlar ardından yağmurun ara vermesiyle kapalı olan yollarda çalışmalar hızlandırıldı.

ÇAYKUR Başvurularında İkametgah Şartı Aranacak ÇAYKUR Başvurularında İkametgah Şartı Aranacak

Özellikle Çayeli, Hemşin ve Çamlıhemşin'de etkili olan yağmur beraberinde bir çok hasarı getirdi. Yağmurlardan etkilen bir diğer ilçe ise Güneysu. Güneysu deresinin taşması ve yollarda yaşanan heyelanlar la ilçede ciddi miktarda hasar meydana geldi. Güneysu ilçesinde yürütülen çalışmaları Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün ve Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı yerinde takip etti.

Güneysu ilçesinde göreve yeni başlayan Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, ilçede şu an itibari ile ana yolların açık olduğunu belirterek; 'İlimiz yoğun yağmur alan bir bölgede. Maalesef aşırı yağışlar nedeniyle ilçemizin mahalle ve köylerinde ulaşımda zorlular yaşandı. Heyelan nedeni ile birkaç köyümüze ve mahallemize belli bir süre ulaşım sağlayamadık. Şu an kapalı yolumuz yok. Tedbir amacı ile 4-5 evimizi boşalttık. Yol menfez ve kenar duvarlarda ciddi bir hasarımız var. Yağmurun dinmesiyle şu an derlerin suyu çekildi. Ekiplerimizle yoğun bir şekilde yaşanan hasarların yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Özellikle ilçemizde Başköy, Gürgen, Ballıdere ve Kıbledağı köyleri bu yağışlardan olumsuz etkilendi' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi