Havza ilçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu, sürücüleri araçlarına kış lastiği takmaları konusunda uyardı.

Kahyaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada ilgili yönetmeliğe göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyeceği ve yolcu ve yük taşıyan ticari araçların 1 Aralık`tan 1 Nisan tarihine kadar kış lastiği kullanmak zorunda olduğunu hatırlattı.

Soğuk hava şartlarında araç kullanmanın zorluklarını hatırlatan Kahyaoğlu, yağmur, kar ve buzlanma gibi etkenlerin kaza riskini artırarak sürüş güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı.

Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu: 2 Gözaltı Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu: 2 Gözaltı

Kış mevsiminin kendini hissettirmeye başlaması ile birlikte trafikte zorlukların arttığına işaret eden Kahyaoğlu, şunları kaydetti:

"Kış aylarında sürüş güvenliğini sağlamanın yolu çok basit, kış lastiği kullanmak. Kış aylarında hava koşullarının sertleşmesiyle birlikte trafik kazalarının yüzde 20 oranında arttığı gözlemleniyor. Kaygan zeminde fren mesafesi uzuyor. Yolcu ve yük taşıyan ticari araçlar 1 Aralık`tan 1 Nisan`a kadar kış lastiği kullanmak zorunda. Alınan tüm tedbirler halkımızın can güvenliğini sağlamak içindir. Özel araçlarda ise mecburiyet yok, fakat sürücülerimizin kendilerinin, trafikteki diğer sürücülerin, yayaların ve araçlarının güvenliği için kış lastiği kullanmaları önemli. Kış lastiği kullanmayanlar için para cezasının yanı sıra ceza puanı yaptırımı da uygulanıyor. Konu ile ilgili olarak ekiplerimiz denetimlerine başladı ve bu denetimlerimiz artarak devam edecek."

Editör: Haber Merkezi