Rize Yenişehir Spor Salonunda gerçekleşen Grup yarışmasına Artvin, Ordu, Rize, Gümüşhane, Trabzon ve Giresun illerinden toplam 35 Kulüp Takımı katıldı.

Yarışmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan YAZAN, Ahmet Turan DEMİRBAĞ, Abdullah MALKOÇOĞLU, Nuh ACAR ve yaklaşık 700 dolayında halk izledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK ,' Türk folklorunun çok zengin bir dalı olan Halk Oyunlarımız, ulusumuzun ortak duygu, düşünce ve yaşantısını yansıtan, sanat değeri üstün bir anlatım aracıdır. Türk Kadını'nın onurunu, inceliğini, Türk Erkeği'nin yiğitliğini, gücünü, coşkun, ağırbaşlı tavırlarını; kısacası sevgiyi, insanı insan yapan birçok üstün değerleri, cenki Türk Halk oyunlarında görmekteyiz. Bütün bunlar bize zengin, üstün sanat yeteneği olan, güçlü, savaşçı bir ulusun çocukları olduğumuzu göstermektedir. Kültürümüzün temel direği folklorun bir dalı olan halk oyunların yaşatılmasında ve yeni nesillere aktarılmasında emeği geçen tüm halk oyunları gönüllülerine teşekkür ediyorum.

ÇAYKUR’da Başvurular Yarın Başlıyor! ÇAYKUR’da Başvurular Yarın Başlıyor!

Bölge yarışmasını İlimizde düzenlemesinde emeği geçen ve destek olan başta Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ, Rize Belediye Başkanımız Sayın Reşat KASAP, Türkiye Halk oyunları Federasyon Başkanımız Hayri Gürhan OZANOĞLU olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerine ayrıca çok teşekkür ederim.


Yarışmalar başında sonunda dereceye giren Kulüplere Kupa ve Madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK, Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan YAZAN, Ahmet Turan DEMİRBAĞ, Abdullah MALKOÇOĞLU, Nuh ACAR tarafından verildi.

Ayrıca Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nuh ACAR tarafından, kültürümüzü yaşatmak adına verdikleri destekten dolayı Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK'e teşekkür plaketi takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi