Madeni Sanatkarlar Odasının genel kurulu sanayi sitesi toplantı salonunda yapıldı. Genel kurula; Rize Şoförler Odası Başkanı Muzaffer Turan, Rize Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Yaşar Karaca, Rize Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut, Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Alaeddin Turanlı, Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, Marangozlar Odası Başkanı Davut Soykan, davetliler ve esnaflar katıldı.

Tornacı, genel kurulda yaptığı konuşmada: 'Rize'nin en fazla üyeye sahip odalarından biriyiz. Şu an 630 tane üyemiz var. Bugün diğer oda başkanlarımızın da katılımı ile çok güzel ve renkli bir genel kurul gerçekleştirdik. 4 yıl boyunca odamızla ilgili tüm faaliyetlerdeki çalışmaları tamamladık. Bütün güncellemelerimizi yaptık, federasyonlara hiçbir borcumuz kalmadı. Sanayi sitesinde yapılacak olan çalışmalara aktif bir şekilde katılıyoruz. Biz madeni sanatkarımıza hizmet etmek için yeniden aday olduk.' dedi.

SANAYİ VADİSİ PROJESİ
Rize'de dağınık halde bulunan üye esnafların tek bir merkezde toplanması konusunda çalışmalar yaptıkların söyleyen Tornacı, bu çalışmalar hakkında şu ifadeleri kullandı:

'Rize'nin dört bir yanına dağılmış demir-doğramacılar, mobilyacılar, pencereciler var. Bunları bir araya toplamak için çalışmalarımız var. Valimizin ve belediye başkanımızın bu konuda 'Sanayi Vadisi' adında bir projesi var. Bu sayede dağınık olan esnaflarımızı bir bölgede toplamaya çalışacağız. Böylece bu sorundan kalıcı bir şekilde kurtulmuş olacağız.'

ÇAYKUR Başvurularında İkametgah Şartı Aranacak ÇAYKUR Başvurularında İkametgah Şartı Aranacak

Başkan olarak seçilen Adem Tornacı'nın yönetiminde Fatih Sultan Dilsiz, İsmail Bülent Muradoğlu, Selim Yazıcı, Recai Yıldız, Fevzi Mahioğlu, Sultan Tornacı isimleri yer alırken Hakan Şeker, Fatih Sultan Çelik ve İbrahim Kar denetleme kurulunda yer aldı.

Genel kurul sonrası meslekte 35 ile 40 yılını doldurmuş esnaflara plaket takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi