CHP Ardeşen Rize il genel meclis üyesi Mustafa Buçan'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Ardeşen il genel meclis üyelerine asılsız ithamlarda bulunmasının ardından İl genel meclisi Plan ve bütçe komisyonundan açıklama geldi.

İKİ YIL İMZA ATTIĞI ÇALIŞMAYI ELEŞTİRMESİNE ANLAM VEREMEDİK

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Genel Meclisi Plan ve bütçe komisyon başkanı Nurettin Baş, ''CHP Ardeşen meclis üyesi Mustafa Buçan'nın iddiaları asılsız olduğu gibi bütçe görüşmelerimizde bizleri şok eden bir açıklamasını hatırlatmak isterim. CHP Grubu toplantıda söz alarak bütçeye ne gerek var niye yapıyoruz ki ifadesini kullanarak il genel meclisin tüzüğünü bilmediği gibi il genel meclis üyeliğinin görevlerini de bilmediğini açığa vurmuştur. Bu eylem ve söylemleri bütçeden ve bütçe kalemlerinden habersiz olduğunu göstermektedir. Geçen son iki yılda sayın Buçan'ın bu çalışmalarımızın aynısında imzası bulunmaktadır. Bu kalemler zorunludur ve zorunlu olan bu kalemlerden habersiz olan Buçan ilçelerdeki personel giderlerine ayrılan payları yatırım olarak algılayıp asılsız bir şekilde ithamlarda bulunmasına anlam veremedik '' dedi.

2016'DA BUÇAN'IN İMZASININ BULUNDUĞU ZORUNLU İLÇE PAYLARI...

2014'DE BUÇAN'IN İMZASININ BULUNDUĞU ZORUNLU İLÇE PAYLARI...

İLÇE PAYLARINI HAKKANİYET ÖLÇÜSÜNDE DAĞITIYORUZ

Rize İl Genel Meclisi Plan ve bütçe komisyon başkanı Nurettin Baş, 'İl Genel Meclisinin 20 gün süren toplantılarda gündeme ait ve valilik makamından gelen konular görüşülüp karara bağlanmıştır. Diğer arkadaşlarımızla bu anlamda uyumsuzluk içerisinde değiliz onlarla beraber Rize'nin sorunlarını tartışarak ilçelere bütçeden verilmesi gereken en iyi payı vermeye çalışıyoruz. Vermeye çalışıyoruz derken diğer ilçelerin haklarını gasp ederek vermeye çalışmıyoruz. Hakkaniyetli ve mantıklı olarak, öncelikli yerleri belirliyoruz.' dedi.

ZORUNLU OLARAK BÜTÇELERE KONAN İLÇE PERSONEL VE MALZEME GİDERLERİN İLÇELERE DAĞILIMI...

BÜTÇE ÇALIŞMALARIMIZ İLİMİZE HAYIRLI OLSUN

74 milyon TL'lik tahmini bütçenin oy birliği ile kabul gördüğünü ifade eden Baş, 'Bütçeler yapılırken bu rakamlar kesin rakamlar değildir, tahmin edilen rakamlardır. Ama bu rakamı oluştururken de geçmiş yılların doneleri hesaba katılarak yapılır. Geçmiş yılın verilerine baktığında da yanılmak payı çok azdır. Bunun ötesinde yıl içerisinde yine ek bütçe şeklinde oluşacak değişik kaynaklardan değişik bakanlıklardan gelecek paralar mutlaka olacaktır tahsisli ya da tahsissiz şeklinde gelen paralar olacaktır bunlarda ek bütçe şeklinde tekrar bu bütçeye ilave edilecektir. Bütçe gelirleri İller Bankası payı , faiz geliri , maden payı , kültür varlıkları payı , cezalar , vergi gelirleri , teşebbüs gelirleri , diğer gelirler olarak hesaplandı. Bu bütçe cari harcama yatırım bütçesi olarak tasarlanmıştır. Cari giderler içerisinde de en fazla rakamı personel giderlerini oluşturmaktadır. İl genel meclisimizde oy birliği ile kabul edilmiş olan bütçe de hangi müdürlüğe ne kadar kaynak ayrılacağı belirlenmiştir. 2018 yılı bütçesinin ilimize hayırlı olmasını dileriz.'dedi.

BUÇAN'IN ZORUNLU KALEM OLAN İLÇELERİN PERSONEL PAYLARINI ELEŞTİREN PAYLAŞIMI ....

19 Öğrenci Zehirlenme Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı 19 Öğrenci Zehirlenme Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı

Editör: Haber Merkezi