Oda Rizeli hemşerimiz Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz bu memleketin hayrına bir civi çakanın değil elini ayağını dahi öperiz' dedi.
Baykan, Rize Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulunda düzenlenen Sağlık-Sen Rize Şubesi İl Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in dünya üzerinde zulmün son bulması için çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.
Baykan, 'Memur-Sen bütün haksızlıklara, zülümlere karşı kurulmuş bir sendikadır. Rahmetli Mehmet Akif İnan Memur-Sen'i kuracağı zaman erdemliliğin, adanmışlığın, insafın ve izanın, iyiye ve güzele dair ne varsa hepsinin tohumunu ekmiştir. Allaha şükürler olsun ki o tohumlar bugün yeşerdi ve meyvesini vermeye başladı' dedi.

Baykan, 'Bir millet liderini bir lider de milletini bulduktan sonra asla onlara kimse diz çöktüremez. Oda Rizeli hemşerimiz Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz bu memleketin hayrına bir çivi çakanın değil elini ayağını dahi öperiz. Öpmeliyiz. Ama bu milletin hayrına iş yapıyoruz görüntüsü ile kendi fitnesine, fesatına yol almaya çalışanlardan uzak dururuz. Onları ifşa etmesini de bilriz' diye belirtti.
Bugün Recep Tayyip Erdoğan'a saldıranların ve onun gitmesini isteyenlerin derdi sadece ve sadece millettir. Onun iradesidir. Çünkü artık millete müdahale edemiyorlar. Zamanında Saddam Hüseyin'in gitmesi isteyenlerde aynıydı. Bakın şimdi Irak'a Saddam gitti de Irak neyi kazandı neyi kaybettti. Memur-Sen olarak amacımız siyaset yapmak değil, milletin iradesine sahip çıkan ve onu savunan bir sivil toplum kuruluşu olmaktır' diye ifade etti.

Bir taraftan sendikacılık yapıyoruz ama diğer taraftan Suriye gibi olmamaya çalıştıklarını belirten Baykan, şunları kaydetti:
'Bugün Suriye'de siyasetten, sendikadan, ahmetten veya mehmetten bahsetmenin bir anlamı var mı yok. İnsanlar ölüm kalım savaşı veriyorlar. Namus nerde bihaber, can nerde bihaber. Emin olun bizleri de Suriye gibi yapmaya çalışıyorlar. Ama bu milleti bildikleri için, liderlerini bildikleri için bunu başaramayacaklarını da biliyorlar. Türkiye bugün 3 buçuk milyon Suriyeliye ev sahipliği yaparak bunu zaten tüm dünyaya gösteriyor'

Yangın Faciası: 1 Ölü, 2 Yaralı Yangın Faciası: 1 Ölü, 2 Yaralı

Toplu Sözleşme sürecinden de bahseden Baykan, 'Biz bu ülkeden taraf olduk. Kimseden taraf olmadık ve de olmayız. Biz ancak milletin iradesinin tarafı oluruz. Bunun artık tüm üyelerimiz tarafından bilinmesi gerekiyor. Toplu Sözleşmeye hayır diyenler bugün bize başarısız olduk diye ithamda bulunmazlar' dedi.
Sağlık çalışanlarına yönelik yıpranma payı hakkında da konuşan Baykan, 'Er ya da geç yıpranma payının, herkesi kapsayacak şekilde kazanılacağını ve bunu da yapacak olanın da Sağlık-Sen olduğunu aktardı.
Önümüzdeki günlerde bu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine gelecek ve burada da en kısa sürede yasalaşması için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Amacımız bu yıpranma payından o, bu değil tüm çalışanlarımızın faydalanmasıdır' diye ifade etti.
Bir memur bugün ortalama bin dolar maaş aldığına işaret eden Baykan, 'Bu maaşların ancak ekonomik verilerle yükselir. Ne zaman ki gayri safi milli hasılamız 5 bin dolar olursa bizde o zaman 5 bin dolar maaş alırız. Biz birşey istediğimiz zaman neyi nasıl istediğimizi iyi bilmeliyiz.' ifadesini kullandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı da kutlayan Baykan, Bu vatan uğruna canların feda eden şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Gazilerimize ve yakınları da minnetlerimi ve şükranlarımı sunduğunu söyledi.
Toplantıya, Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, Sağlık-Sen'in Rize, Trabzon Şube Başkanları ve, Rize şube temsilcileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi