Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu

RTEÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Ekonomi Topluluğu tarafından düzenlenen Ekonomi Zirvesi, üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Ekonomi Kulübü Başkanı Gizem Bursa açılış konuşmasını yaptığı zirvede amaçlarının üniversite gençliğine birçok alanda fikir yürütmeyi sağlayacak ortam hazırlamak olduğunu belirtti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Kızıltan ise konuşmasında, 2. Ekonomi Zirvesi ile dünyayı, ülkemizi ve ilimizi ilgilendiren çeşitli ekonomik sorunların belirlenmesi ve çözüm yollarının tartışılması anlamında zihin egzersizi yapmaya yarayacak bir ortam oluşturulması amaçlandığını belirtti. RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise ekonominin insanlığın başlangıcından bu yana her çağda siyasi ve sosyal olayları belirleyen en önemli unsur olduğunu ifade ederek, millet olarak üreten ve ürettiklerini dünyanın her tarafına satan bir ülke olmamız gerektiğini belirtti ve zirveyi düzenleyen Ekonomi Topluluğuna, katılımcı firma yetkilileri ve akademisyenlere de teşekkür etti.



Açılış konuşmalarının ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Kızıltan'ın moderatörlüğünde başlayan ilk oturumda, 'Uluslararası İlişkilerde Türkiye'nin Rolü' konusunda panelistler; Bilgi Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlter Turan, Giresun Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Karagöz Yerdelen ve Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi sunumlarını gerçekleştirdi. Birinci oturumun ardından Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural, tarafından panelistlere üniversite şilti takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi