Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ile Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Rize Şubesinin ortak katılımı ile düzenlenen ve gebeliklerde sık karşılaşılan problemlerde güncel tedavi yaklaşımlarının tartışıldığı toplantıya Rize ilinin yanı sıra Trabzon ve Artvin'den de Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları yoğun ilgi gösterdi.
Riskli gebelikler konusunda tanınmış akademisyenlerinde davet edildiği toplantıda gebelikte görülen şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği ve erken doğum konuları öncelikli olarak tartışıldı.

Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu, Prof. Dr. Eray Çalışkan, Prof. Dr. Alper Tanrıverdi, Prof. Dr. Melih Atahan Güven ve Prof. Dr. Miğraci Tosun isimli hocaların katılım gösterdiği toplantıda obezitenin doğurganlık çağındaki kadınlarda yaygın görülmesi ve gebelikte aşırı kilo alımının özellikle halk arasında gebelik zehirlenmesi olarak bilinen gebelikte görülen yüksek tansiyonun ve ayrıca gebelikteki şeker hastalığı için en önemli risk faktörü olduğu vurgulandı.

Taşkın Güngör: Pazarspor’u Ayağa Kaldırmayı Başardık Taşkın Güngör: Pazarspor’u Ayağa Kaldırmayı Başardık

KALP ANOMALİLERİ GEBELİKLERDE EN SIK GÖRÜLEN ANOMALİLER!
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin, gebeliklerde en sık tespit edilen sakatlıklar kalp anomalileri ve doğumdan önce yapılan fetal eko denilen yöntem ile bu tarz anomalilerin erken tespit edilmesinin mümkün olduğunu vurgulayarak; 'Toplantı kapsamında yapılan fetal eko kursuna kadın doğum uzmanlarının yanı sıra radyoloji uzmanlarının yoğun ilgi gösterdi' diye konuştu.
Üniversite bünyesinde Rize ve çevre illerdeki Kadın Doğum uzmanlarına yönelik beşinci bilimsel toplantıyı düzenlediklerini belirten Doç. Dr Yeşim Bayoğlu Tekin, kadın hastalıkları ve doğum alanında sağlık hizmet kalitesini artırmak için bu toplantılara devam edeceklerini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi