Eski Bakan Hayatını Kaybetti Eski Bakan Hayatını Kaybetti

AKIL ALMAZ BİR DARBE GİRİŞİMİ
Rize Barosu Başkanı Avukat Yunus Çoruh, şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerinin bünyesinde yer alan bir grubun paralel menşeli habis unsurlarının demokrasimize ve milli iradeye açıkça hedef alarak akıl almaz bir darbe girişimine bulunduğunu vurgulayarak; 'Bu girişim ilerleyen saatlerde tablonun ne kadar ağır sonuçlar yaratacağı ortaya çıkmıştır. Hemen ifade etmek gerekir ki bu kalkışma demokrasimize ve milli iradeye yönelik açık bir darbe teşebbüsüdür. Daha ilk andan itibaren bu vatan hainlerinin bu eylemine karşı vatandaşlarımız, Emniyet güçlerimiz ve diğer askeri unsurlarımız tarafından müthiş bir refleks ortaya konmuştur. Bu noktada başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Hükümetimiz ve Sivil toplum örgütlerimiz olmak üzere Türkiye'nin eski Türkiye olmadığı ve bu darbe girişimine karşı cesaretle meydanlarda yer alınması gerektiği ifade edilmiş ve bu davetle birlikte milli iradenin sahibi bu millet hemen hemen her kesimden insanı ile bu vatan hainlerini saldırısına kendisini siper etmiş, ülkesine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Baş komutanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın millete huzur ve güven veren beyanlarında işaret ettiği gibi günün ilk ışıklarıyla necip millet önemli bir habisten kurtulmuş olarak güne başlamış ve devletimiz ve milletimiz bu vatan hainliğine fırsat vermemiştir. Vatan hainleri kendi milletine kurşun ve bomba yağdıracak kadar hain, milli iradenin sembolü meclisimize bomba yağdıracak kadar canilerdir' diye konuştu.



'GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR'

İlk andan itibaren başlatılan soruşturmaların genişletilerek devam ettiğini ifade eden Çoruh; 'Gün içerisinde gözaltı işlemleri yargıya da yansımıştır. HSYK 2. dairesinin 2745 yargı mensubunu ve 10 Danıştay üyesini açığa almasının yanında 5 HSYK üyesinin de görevlerine son vermesi dikkat çekici ve taktire şayandır. Beklentimiz ve temennimiz bu temizliklerin her kurumda süratle tamamlanması ve milli iradenin bütünlüğü ile tecelli etmesidir. Gün boyu olaylarda ihmal ve kusur arama günü değil, dün geceden beri olduğu gibi gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün demokrasiyi sahiplendiğimiz gibi onu koruma ve sahip çıkma meydanı kimseye bırakmadan demokrasi nöbetimizi bırakmama günüdür.Bizler yargının kurucu unsuru olan avukatlar olarak bu nöbetin ve görevin takipçisi olmaya devam edeceğiz.Darbelerin ülkeye verdiği zararı en iyi hukukçular bilir. Çünkü darbe her şeyden önce hukuksuzluk demektir. Rize barosu kimden ve ne zaman gelirse gelsin tüm darbelerin karşısındadır. Demokrasimizin bu hain girişimin etkisiz kılınmasının ardından daha da güçlü hale geleceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır' şeklinde konuştu.

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNE ALLAH'TAN RAHMET
Bu zor dönemde demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan başta Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan bakanlar ve hemen her kesimden muhalefet partisi genel başkanlarına şükranlarını sunan Çoruh; 'İlk andan itibaren onuruna ve iradesine sahip çıkan halkımız, son olarak istisnasız bir şekilde bu darbe girişimine karşı duran basın ve yayın kuruluşlarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. Bu hain girişimde vefat eden demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileklerimizle yüce milletimize baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz' diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi