Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'ı makamında Rize Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkan Güven Aksoy, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tornacı, Marangozlar Odası Başkanı Davut Soykan, Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Alaeddin Turanlı, Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Turgut ve Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Yaşar Karaca ziyaret etti.

Rize’de 16 Adet Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi Rize’de 16 Adet Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

Ziyarette Rize esnafının yaşadığı günlük sorunlar, trafiğin içinden çıkılmaz bir hal alması, otopark yerleri, kapalı olan Rize Mezbahanesi enine boyuna konuşuldu.

İLİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ
Kasap ziyarette sorunların geçmişten bugüne kadar geldiğini kalıcı çözümler noktasında uzmanlar tarafında çalıştıklarını belirterek; 'Rize ilini geleceğe hazırlamak için uzun vadeli çalışmalar yapıyoruz. Bunlar önümüzdeki günlerde vatandaşımıza ve şehir esnafımıza yansıyacak. Şehrin estetik görüntüsü içinde öneli planlarımız var. Hep beraber daha yaşanabilir bir il için çalışmalıyız' diye konuştu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Kendilerini kabul eden ve sürekli istişare için başkan Kasap'tan söz aldıklarını belirten Rize Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkan Güven Aksoy, 'Gelişen ve değişen şartlara ayak uydurmaya çalışan bir iliz. Öncelikli ihtiyaçlarımız var. Gündelik yaşantımıza etki eden problemlerimiz var. Bunları başkanımıza ilettik. Bunların çözümü konusunda söz aldık. Bizde elimizden geleni yapacağız' dedi.

RİZE'DE ET KESİMİ YAPILMIYOR
Rize'de yaklaşık 6 aydır Rize Mezbahanesi'nin kapalı olduğunu ve bu konuda Rizeli kapsa esnafının zorluklar yaşadığını başkan Reşat kasap'a ileten Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Turgut, 'Rize'de et kesimi yapılmıyor. Bu nedenle kaçak et piyasaya girebilir. Ne şartlarda etlerin kesildiği ve esnafımıza geldiğini kontrol etmekte zorlanıyoruz. Bir an önce Rize'de mezbahane hizmeti yeniden verilmeye başlanmalıdır. Bunun için başkanımızdan yardım talebinde bulunarak fikirlerimizi ilettik' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi