Pazar'da, Rusça Dil Kursu Tamamlandı Pazar'da, Rusça Dil Kursu Tamamlandı

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde etkinlikler Rize'de yürüyüş ile başladı. Rize Sahil Camii'nde kılınan yatsı namazı ardından binlerce kişi Memiş Ağa Parkında kadar yürüdü. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağı vatandaşlar tarafından taşındı.

Yürüyüşe Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Emniyet İl Müdürü Sadettin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı ve çok sayıda STK temsilcileri eşlik etti.

Yürüyüşün ardından Memişağa Parkı'ndan Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi konuşmalar yapıldı.



15 TEMMUZ KARA BİR LEKE
Türkiye'de 2016 yılında büyük problemin yaşandığına dikkat çeken Vali Bektaş, '249 vatandaşımızı şehit verdik. Çok sayıda vatandaşımız gazi oldu. Ülkemiz çok ciddi bedel ödedi ve ödemeye devam ediyor. Geçmişe baktığımızda bu olay yüz akımız değil, kara bir leke. Yeniden olmaması için bazı şeyleri dikkatle incelemeli, olaylara olup bitmiş muamelesi yapamayız.' dedi.

MİLLET MÜDAHAE ETTİ
15 Temmuz gecesi unutulacak veya unutturulacak bir hadise olmadığını hatırlata Vali Bektaş, 'Milletimiz bu gece bayrağına ve vatanına sahip çıkmış, hainlere gereken cezayı vermiştir. Görüyoruz ki 40 yıldır bir tezgahın içindeymişiz. Geldiler bize dediler ki sizlere hizmet edeceğiz, dünyaya Türkçe öğreteceğiz, biz de destekledik. Fakat onlar ne yaptı? Yardım konvoyunu sabote ettiler ve velinimetlerine karşı vahşi bir darbeye teşebbüs ettiler. Millet ne yaptı olaya müdahale etti' dedi.

BİR YILDIR NÖBETİMİZ SÜRÜYOR
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise 'Biz ve Cumhurbaşkanımız milletiyle birlikte direnerek o günden daha iyi bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. Bu saldırı ve girişimin sonuçlarına baktığımızda karşımıza şunlar çıkmaktadır. Birincisi saldırıdan sonra püskürtülen hainler karşısında üzülenlerin batılı düşmanlarımız olduğu görülmüştür. Bu da aynı zamanda iç mihraklarla birlikte dış düşmanlar tarafından organize edildiğinin en büyük delilidir. Bu aynı zamanda Merkez Bankası'nın dolu olan kasalarının boşaltılması için yapılmıştır. Ekonomik değerlerimiz de o günden bu güne birlik beraberlikle birlikte daha iyi noktaya gelmiştir. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımız'ın hemşehrileriyiz. Rize'de bir yıldır nöbetteyiz. Hiçbir zaman nöbeti bırakmayan Rizeli hemşerilerim bu gün yarın ve her gün bu dik duruşlarını göstereceklerdir.' dedi.

15 TEMMUZ DESTANI RİZE FOTOĞRAF SERGİSİ GEZİLDİ
Konuşmalar ardından Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Ak Parti İl Başkanı Muhammed Avcı Rize Gündem Gazetesi'nin açtığı '15 Temmuz Destanı Rize' konulu fotoğraf sergisini gezdi. Fotoğrafları tek tek yorumlayan Avcı ve Kasap'a gazeteciler Aytekin Kalender ve Muhammet Kaçar eşlik etti. Sergiyi gün ve gece boyunca binlerce kişi ziyaret etti. Özellikle Rize'de fotoğraflanan kareler vatandaşlarında oldukça ilgisini çekti.

İLÇE MEYDANLARIDA DOLDU TAŞTI
Programlar sabah namazına kadar sürdü. Canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaları coşkuyla izlendi. Yere serilen hasırlar ve sandalyelere oturan vatandaşlar sabah ezanına kadar 15 Temmuz nöbetini sürdürdü. 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye'de olduğu gibi Rize ve ilçeleride nöbetteydi. Rize'nin 11 ilçesinde yüzlerce kişi sabah namazına kadar meydanları doldurarak etkinliğe katkı sağladılar.

Editör: Haber Merkezi