NEHİR SEFERBERLİĞİ

RİZE'nin Ardeşen İlçesi Tunca Beldesi'nde 9 gün önce dereye düşerek kaybolan 11 yaşındaki Nehir Zenginal'ın yakınları sosyal medyadan arama çalışmasına destek çağrısı yaptı.Kısa sürede yayılan çağrı karşılık buldu, aralarında dalgıç, balıkçı,yüzme ve rafting sporcularının da yer aldığı 400 kişi derede arama çalışması gerçekleştirdi.

Eskiarmutluk Köyü'nde, kardeşi ile oynarken düşen lastik ayakkabısını almaya çalışırken dengesini kaybederek dereye düşerek ve akıntıda sürüklenerek kaybolan Nehir Zenginal'ı arama için Jandarma, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, AKUT, RİKE, İkizdere Arama Kurtarma Derneği (İDAK) ekiplerinin yaptığı çalışmalardan sonuç alınamadı. Ramazan Bayramı dolayısıyla ara verilen çalışmalar için kayıp kızın yakınları sosyal medyada arama çalışmasına destek için çağrı yaptı. Kısa sürede karşılık bulan çağrılar üzerine destek verenler bayramın üçüncü günü Eskiarmutluk Köyü'nde buluşma kararı aldı. Çağrı yapan gruplar gelecek olanlardan yanlarında halat, aramada kullanılacak demir çubuk yada sopa getirmelerini istedi.



Bu sabah saatlerinde kamyonetler ve minibüslerle köye gelen ve aralarında amatör dalgıç, balıkçı,yüzme ve rafting sporcularının da yer aldığı 400 kişi derede gruplara ayrılarak 18 kilometrelik Tunca Deresi boyunca arama çalışması başlattı. Halatla bağlanarak güvenlik önlemi alan vatandaşlar Tunca deresine girdi, ağaç köklerinin bulunduğu alanları aradı, kayaların diplerini kontrol etti. Kimi vatandaşlar yüzerek kıyıdan ulaş zor yerleri taradı.

'AİLESİNİN ACISINI DİNDİĞRMEK İSTİYORUZ'

Amatör balıkçı Davut Yılmaz, sosyal medyadaki çağrılar üzerine arkadaşlarıyla örgütlenerek geldiklerini belirterek 'Biz amatör olarak elimizden çok bir şey gelmiyor ama mucize arıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Profesyonel bir ekiple daha ciddi bir arama yapılmalı. En azından ailesinin acısını dindirmek istiyoruz.' dedi. Amatör dalgıç Salih Tosun'da gönüllü olarak geldiklerini belirterek derede akıntının arama çalışmalarını güçleştirdiğini söyledi, 'İnşallah Nehir'i bulacağız.' dedi.



8 kişi olarak örgütlenip geldiklerini anlatan Burhan Okutan ise 'Arama çalışması yaptık ama biz bulamadık. Üzgünüz.' dedi ve diğer ekiplerin kayıp kızı bulmasını temenni etti.Yukarı Durak Köyü Muhtarı Hızır Yavrucu ise 'Kayaların altına baktık. Girilmeyecek çok uçurum yerler var. Oralara bakamadık. Gezilecek tüm yerleri baktım ama biz iz bulamadık.' dedi.

Rize'den Trabzon'a Giden Araç Tünelde Kaza Yaptı: 1 Ölü, 6 Yaralı Rize'den Trabzon'a Giden Araç Tünelde Kaza Yaptı: 1 Ölü, 6 Yaralı

Editör: Haber Merkezi