Rize'de ilk sahaf dükkanın sahibi Ömer Azder, Anadolu Üniversitesi Edebiyat bölümü mezunu ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Yüksek Lisans eğitimine devam ediyor. Her zaman hayalini kurduğu sahaf dükkanını açan Azder, Rize'de ki bu eksiliği kapatmak için yola çıktığını belirterek;' Temelde iki çıkış noktamız vardı. Birincisi sıfır kitapların pahalı olması, diğer neden de baskısı tükenmiş olan kitapların Rize'de bulunmaması.' dedi.

BU ŞEHRİN HAFIZASINI CANLI TUTMAK İSTİYORUZ
Sahafların bir kültür merkezi olduğunu belirten Azder; Özellikle gençlerin bu kültürü öğrenmesini istiyorum. Dükkanımız dar olsada burayı bir kültür merkezi haline getirerek bu şehrin hafızasını canlı tutmak istiyoruz. Ayrıca 'Mektep' adında bir edebiyat dergisi de çıkartıyoruz. Başlangıç olarak gösterilen ilgiden memnunum' dedi.

Arıza Yapan Diğer Araca Çarptı: 1 Yaralı Arıza Yapan Diğer Araca Çarptı: 1 Yaralı

KİTAPLARI TOPLAMAK İÇİN 1 AYDA 20 ŞEHİR GEZDİM
Özder; kitapları genellikle dışardan aldığını belirterek, kitap alım satımı yaptığınıda söylerek; ' Kitapları toplamak için 1 ay içerisinde 20 şehir gezdim. Bazı eski dergileri arkadaşlarımdan aldım, bunların çoğu evlerde unutulan belki de atılacak olan eserlerdi. Bu sayede o kitap ve dergileri burada sunma şansı yakaladım. Şu an için yaklaşık olarak 10 bin kitap elimizde mevcut durumda.' ifadelerini kullandı.

Adres: Tevfik Mataracı işhanı Kat:3 Tophane Mah. Cumhuriyet Cad. Merkez/RİZE


Haber: Erhan Alpaydın

Editör: Haber Merkezi