Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla yollarda oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 81 ilde 'Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' projesi başlatıldı.

Proje hakkında Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere kullanıldı:

'Kurban Bayramı ve tatil vesilesiyle yolculuğa çıkacak olan sürücülerin ve beraberindekilerin kazalardan korunmaları ve güvenli yolculuk yapmaları amacı ile 'Bu Bayramda Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük' kampanyası kapsamında Ülke genelinde 14/08/2018 tarihinde projeye start verilmiş olup bayram boyunca proje tanıtımı devam edecektir.

Bu kapsamda ilimizde de 14/08/2018 günü saat 16:00'da Alipaşa Polis Kontrol noktasında proje başlatılmıştır. Projenin amacı aşırı hız yapılmaması, seyir halinde cep telefonu kullanılmaması ve ön-arka koltukta emniyet kemeri kullanımının önemini kapsamaktadır. Kontrol noktalarında durdurulan araçlarda seyahat eden vatandaşlara öncelikle proje kısa ve öz olarak anlatıldıktan sonra varsa araç içerinde okul çağında olan çocuklara ''Kırmızı düdük, kampanya tişörtü ve kampanya şapkası'' hediye edilmektedir. Böylelikle sürücünün seyir halinde herhangi bir ihlali olduğunda kırmızı düdüğü çalmak suretiyle yapılan ihlal protesto edilmektedir.

Rize’de Feci Kaza: 1’i Ağır 2 Yaralı Rize’de Feci Kaza: 1’i Ağır 2 Yaralı

İlimiz genelinde yol kullanıcıların rahatlıkla görebilecekleri alanlar ile Belediye ve Müftülüğe ait billboardlarda kampanya ile ilgili görsel materyaller asılmıştır. Çalışmalarımızdan fotoğraflar ve bilgilendirici spot filmler eklenmiştir.'

Editör: Haber Merkezi