Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yapımı devam eden 'Meydan Projesi'nin bazı kamulaştırma sorunları ve ikinci fore kazık çalışması nedeniyle aksamalar yaşadıklarını belirterek,'Bu gelişmeler ister istemez projenin başında izlenecek yoldan sapmaya ve yeni gelişen olaylar dahilinde projenin ilerlemesine sebep oldu. Bu nedenle 2 aylık bir gecikme oldu.

Pazar'da, Rusça Dil Kursu Tamamlandı Pazar'da, Rusça Dil Kursu Tamamlandı

Maliyet ve zaman açısında bize bazı dezavantajlar yarattı.' dedi.Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 'Meydan Projesi'nin yaklaşık olarak 1 yıl önce başlamış olsa da projenin temellerini ve bu doğrultuda atılan adımların belediye başkanı seçildiği ilk günden itibaren başlatıldığını söyledi. Projenin kapsadığı alan hakkında bilgi veren Kasap, 'Meydan Projesi, bulunduğu meydan ile birlikte üzerinde karakol, eski adliye sarayı ve şehirde bilinen adıyla 'ses sineması' olan binanın yer aldığı bir alanda ve bunlarında projeye katılarak tam teşekkürlü bir yapıda olması amaçlanılıyordu. Karakol ve eski adliye sarayı kamunu malı olduğu için bu binaların meydan projesine katılması nispeten daha kolay oldu.' dedi.

'İKİNCİ FORE KAZIK ÇALIŞMASI GEREKTİ'
Kasap, 1. ihale süreci yapılıp, bu ihale sürecinde özellikle zemine yönelik çalışmalarda birtakım sıkıntılar çıktığını belirterek, 'Öncelikle çevrede birinci tur fore kazık çalışması yapıldı. Daha sonra bununda yeterli olmadığı tespit edildi.Yaklaşık 2-3 aylık bir zaman dilimi içerisinde zemine yönelik çalışmaları ile bilinen bilim insanlarını, mühendisleri buraya getirerek inceleme yaptırdık. Bu incelemelerde ikinci fore kazığa ihtiyaç olduğu ortaya çıktı.

Bu durum birinci adımın maliyeti yüzde 50 oranında arttırdı. Bu durumda maliyetin artmasıyla birlikte zeminin güçlenmesi sonucu tek katlı ve 300 araç kapasiteli otopark yerine 2 katlı ve 600 araç kapasiteli bir otoparkın proje dahilinde yapılmasına karar verdik. Bu dönemde kamulaştırma çalışması tamamlanmamış olan 'ses sineması' Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda acele kamulaştırma ile bu proje içerisine dahil edildi.Fore kazık çalışmaları bu alanı alınca da devam ettirildi. Bu gelişmeler ister istemez projenin başında izlenecek yoldan sapmaya ve yeni gelişen olaylar dahilinde projenin ilerlemesine sebep oldu. Bu nedenle 2 aylık bir gecikme oldu. Maliyet ve zaman açısında bize bazı dezavantajlar yarattı.' dedi.

2. ETAP YIL SONUNDA TAMAMLANIYOR

Şubat ayının başında projenin 2. etabı için ihale yaptıklarını söyleyen Kasap, 'İhaleyi alan firma belli, resmi prosedür içerisinde bunun bir zamanı var. En fazla 1 ay içerisinde projemiz kaldığı yerden devam edecek. Bu ihalenin tamamlanması için bize 7-8 aylık bir süre
verildi. Bu yıl sonuna doğru tamamlanması bekliyoruz.' dedi. Meydan Projesi ile şehir trafiğinin nefes alacağını belirten Kasap, projenin içersinde 600 metrekarelik bir sosyal tesis ve bir Şehitler Anıtı olacağını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi