Rize'de Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 3'ü kız 12 engelli öğrenci, bir günlüğüne özel harekat, çevik kuvvet ve toplum destekli polis olmanın heyecanını tattı.

Pazar'da, Rusça Dil Kursu Tamamlandı Pazar'da, Rusça Dil Kursu Tamamlandı

Engelliler Haftası kapsamında farklı okullarda eğitim gören öğrenciler, Rize Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde bir araya geldi.

Burada özel harekat, çevik kuvvet ve toplum destekli polis üniformaları giydirilen öğrenciler, yanaşık düzen eğitiminin ardından resmi geçiş töreni yaptı.

Daha sonra narkotik köpeği 'Tini' ve uyuşturucu arama köpeği 'Hektor' öğrenciler için arama gösterisi yaptı. Polislerin operasyonlar sırasında kullandıkları zırhlı araçlara bindirilen öğrenciler, cihazları kullandı.

Bazı öğrenciler polis telsizinden anons yaptı, bazıları ise yunus ve trafik polislerinin motosikletlerine binerek tur attı. Öğrenciler TOMA'dan 'Su Sıkma Gösterisi'ni de izledi.

İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelin daha çok toplumun ve insanların koyduğu engeller ile alakalı olduğunu belirterek, bunların kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi