Tüfekçi'nin Atama Kararı Resmi Gazete'de Tüfekçi'nin Atama Kararı Resmi Gazete'de

Halk Sağlığı Başkanlığı çalışan personelleri tarafından Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri kapsamında standımızı ziyaret eden vatandaşlarımızın tansiyon ölçümü, sigara içenler için akciğer CO değeri ölçümü, boy ve kilo ölçümleri yapılmıştır.

Rize Sahil Parkı yürüyüş Parkurunda kurulan stant alanımızda Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri kapsamında aile hekimliği hizmetlerinin tanıtımı ve bilgilendirilmesi, bulaşıcı hastalıklar, aşı programları, çevre sağlığı, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, diş sağlığı, kanser taramaları, tütün, uyuşturucu ile mücade, madde ve teknoloji bağımlılığı, güvenli internet kullanımı, depresyon, ruh sağlığı konularında sunulan hizmetler hakkında bilgilendirme ve farkındalık çalışması yapıldı.

Anne sütünün bağışıklık sistemi üzerindeki önemi, emzirmeye teşvik etmek, bebekle anne arasındaki en güçlü bağın anne sütü olduğunu anlatan görüşürler ve kitapçıklar dağıtılarak, halkın bilinçlendirmesi sağlandı. Ayrıca 'Farkındayız, kanseri yeneceğiz' sloganıyla kanser taramaları konusunda farkındalık çalışması yapıldı.

Etkinliğimizde diş fırçası, diş macunu, sağlıklı eller rozeti ve birçok konuda sağlık okuryazarlığını arttırmak amacıyla el broşürü ve balon dağıtıldı.


Editör: Haber Merkezi