Rize'de Toplu Taşıma Ücretlerine Zam! Rize'de Toplu Taşıma Ücretlerine Zam!

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi büyük salonda yapılan programa; Rize Valisi Edoğan Bektaş, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Derepazarı Yakup Samangül, Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse ve misafirler katıldı.

'15 TEMMUZ TÜRKİYE DEVRİMİYDİ'
15 Temmuz gecesi yaşanan kalkışmanın ardından gözüne uyku girmediğini vurgulayan Güney Doğu Kanaat Önderlerinden, Batman Gercüş ilçesi üç dönem Belediye Başkanlığı yapmış Bedrettin Ekmen; 'O gece kalkışma ardından beklemeye başladık. İlçede ilk alacakları kişilerden biride bendim. Çünkü ben bu haşhaşilere her zaman karşı durdum. 15 Temmuz bir halk devrimiydi, Erdoğan devrimiydi, bir Türkiye devrimiydi. Artık dış güçlerin iç güçlerin bize gücü yetmediği apaçık ortaya çıkmıştır' diye konuştu.

'KARŞIDAKİNE İTİMAT ÇOK ÖNEMLİ'
Ardından sahneye konuşmacı olarak davet edilen Dr. Zeynel Abidin Erdem, kendisini Rize'ye bu güzel buluşmaya davet eden Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği'ne teşekkür ederek; 'Girişimciliğin kişisel becerilerini buradaki katılımcılara anlatmak için buradayım. Senelerdir tek başıma İstanbul gibi zor bir mıntıkada, on binlerce kişinin geçimini sağlayan, sadece 4 bin 500 bayisi olan, Türkiye'nin ekmeğine katkıda bulunan bir aile çocuğuyum. İnsanlığın hizmetkarıyım bununla da gurur duyuyorum. Kolay olmadı. İstanbul'a ilk işe geldiğimde param vardı. Paramla dürüstlükle iş çevirmeye çalışıyordum. Doğulu olduğumuz için bizimle temas kurulmuyordu. Mal istiyoruz para veriyoruz bizden önce batılı bir iş adamı girişimde bulunmuşsa işler mallar ona gidiyordu. Üçüncü sınıf muamelesi görüyorduk. Biz dedik, bu ülkenin asli vatandaşlarıyız. Burada ne kadar Türk varsa bizde o kadar Türk'üz dedik, bizde vatanını seven insanlarız dedik. Çok zor şartlardan bu günlere geldik. Şimdi Anadolu'dan bir temiz süt emmiş girişimci karşıma geldiği zaman, onun konuşmalarından ve tavırlarından ürünü sattığı zaman parasını geri getirecek olup olmadığını hissediyorum. Büyük riskler aldım ve bugüne geldim. Şu an 4 bin 500 bayimizle yaklaşık 20 bin kişi ekmek parası kazanıyoruz. Karşıdakine itimat çok önemli. Kaypak biri olduğunuzu gören hiç kimse sizinle iş yapmaz. Milli güç ve kuvvetin devlet olduğunu hiçbir zaman unutmayacaksınız. Alacağın var geri alamıyorsun, mafyaya değil kanuna başvuracaksın. Devlete, kanuna başvurduğunuz zaman gelecekte de mağdur olmaz kazancınızda emeğinizde önünüze gelir. İşinizde gerektiği kadar özen göstermelisiniz. Hiçbir iş laubalilik kabul etmez. Girişimci ruhu bir insanın dayandığı faktörlere bilmeyerek giderse, o girişimci ruhu katılımcı ruhu olur. Fırsatları avantaja çevirmek için dikkatli adımlar atarak risk almalısınız. İftiharla belirteyim ki; devlete karşı vergisi ödenmemiş bir ticaretim olmadı. Devlet beni koruyorsa, bu caddeyi sokağa sahip çıkıyorsa, Mehmetçiğim beni en uç zorlu sınırlarda şartlarda vatanı korumak için şehit oluyorsa, benim vergimi ödememem ilahi değildir. Devlete karşı sorumluluklarınızı asla geçiştirmeyeceksiniz. Neyse gereği onu yapacaksınız. Yoksa asla başarılı olmazsınız' ifadelerini kullandı.

'KÜRT DEVLETİ KÜRTLERİN İŞİ DEĞİLDİR'
Mardinli olduğunu belirten Dr. Zeynel Abidin Erdem; 'Burada beni dinlemek için gelen sayın Rizeli dostlarımız, ben Mardinliyim. Benim akrabalarım doğuda yaşıyor. Kürt devleti kurma olayı Kürtlerin işi talebi değildir. Bu asil Türk milleti Çanakkale'de şehit olmuş millettir. Hiç birinde böyle bir niyet talep görmedim. Ancak ruhları bedenlerini Ermenistan'a, Almanya'ya, Fransa'ya, İsrail'e, Amerika'ya satmış insanlar, görevleri icabı böyle bir talebi dile getiriyorlar. Yüzde kaç doğulu milletvekili var, yüzde 35. Kaç bakan var 11. Hangi ülkede beşte bir olmanıza rağmen yüzde 35 parlamenter çıkaracaksın. Hem namlu ucuyla, hem de ülkeyi bölmeyi çalışacaksınız. Gafil aşağılık insanlar. Her kimse bunlar bunlara bu şansı vermeyeceğiz. FETÖ denen şeytan adabı ve ekibi eğer bizim insanımızı kendisine uşaklık yapması için kandırdıysa onunda Allah cezasını verecek. Biz bu ülkenin bu devletin sahipleriyiz. Şeytan FETÖ'nün karşısında, Cumhurbaşkanımızın yanında olacağız. Ülkenin birlik bütünlüğü için mücadele edeceğiz. Baş düzgün olunca vücut sağlam olur. Türk milleti büyük bir millettir. Biz Türkler olarak kazanacağız, yenilmeyeceğiz, gerekirse ezeceğiz, demokrasiyi temsil edeceğiz, iç ve dış fitne tohumlarına yol vermeyeceğiz' diye konuşarak sözlerini tamamladı.

Program sonrası davetlilere hediye sunan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ebruli Yaşam Sanat Derneği'nin kültürler arası bir köprü kurduğunu söyleyerek konuşmacılara teşekkür etti.

Yine programa dinleyici olarak katılıp destek veren Güneysu İlçe Belediye Başkanı Halil Turan, sunumlarından ve katılımlarından dolayı Zeynel Abidin Erdem ve Bedrettin Ekmen beye teşekkürlerini sunarak hediyeler takdim etti.

Editör: Haber Merkezi