Dosma-Sahil arası, Dalyan Kavşağı Viyadüğü, Müftü Mahallesi Viyadüğü ve Tıp Fakültesi Kavşağı ve Viyadüğü olmak üzere hazırlanan 4 kavşak ve viyadük projesinin toplam maliyeti 1 milyar lira olduğu açıklandı. Kısa bir süre sonra ihaleleri yapılarak başlaması beklenen projeler tamamlandığında Rize şehir içi trafiği rahat bir nefes alacak ulaşım kolaylaşacak. Böylece Rize daha modern ve ulaşılabilirliği kolay bir kent haline gelecek.

İkizdere’nin İlk Kadın Muhtarı Kansere Yenildi İkizdere’nin İlk Kadın Muhtarı Kansere Yenildi

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 'Eskiden 'Rize'de proje geliştirilmiyor, Ankara'daki büyüklerimize projeler getirilmiyor' deniyordu. Allah'a hamd olsun, şimdi proje geliştirme ve takip konusunda bir sıkıntımız yok.Tek sıkıntı, bu projeleri Rize'ye getirilmesi konusunda hemşerilerimizin ve Rize STK'ların gayret etmeleri, sahip çıkmaları. Projeleri kilitleyen konumda olmasınlar.' dedi.
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, '2017 yılında Türkiye genelinde yapılacak olan toplam yatırım miktarı 58 Katrilyon (eski paraya göre) Maliye Bakanımıza bizzat sordum aldığım cevap bu.

Sadece Rize'mize yapılan 4 proje (Dosma Sahil arası, Dalyan kavşağı ve viyadüğü, Müftü Mahallesi ve viyadüğü ve Tıp Fakültesi Kavşağı ve Viyadüğü ) toplam maliyeti 1 Katrilyonu geçiyor. Yani, Türkiye'de 81 il içinden bir tanesi olan Rize'miz 4 proje ile 1 Katrilyonluk bir ödenek aldı. Eskiden söylenirdi. Rize'de proje geliştirilmiyor, Ankara'daki büyüklerimize projeler getirilmiyor, bu tip tepkiler dile getiriyordular. Allah'a hamd olsun, şimdi proje geliştirme ve takip konusunda bir sıkıntımız yok. Projeleri devlet büyüklerimize taşıyıp, oradan onay çıkarma konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Tek sıkıntı, bu projeleri Rize'ye getirilmesi konusunda hemşerilerimizin ve Rize STK'ların gayret etmeleri, sahip çıkmaları.

Projeleri kilitleyen konumda olmasınlar. Dünyanın her tarafında yapmak için yıkmaktan başka çare yok. Rize'nin en büyük problemi trafik. Az önce söylediğim 4 proje Rize trafiğinin çözümü için bir hamledir. Kimse karşı çıkmasın, yolumuza taş koymasın. STK'lar başta olmak üzere destek versinler. Bütün bu zorlukları hep beraber göğüslemek gerekiyor ki, bizden sonra Rize'de yaşayanlar bize Allah razı olsun desinler. Yorulmadan, alın teri dökmeden, saçlar beyazlanmadan bu projeler meydana çıkmıyor.' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi