Dernek Başkanı Bülent Akbulut proje tanıtımında yaptığı açıklamada:
'Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneği olarak, ilimizde ve ülkemizde gerçekleşen bütün eğitim faaliyetlerine destek olmak ve bu amaçla sayın cumhurbaşkanımızın da ileri derecede önem gösterdiği dini eğitimin daha erken yaşlarda başlatılmasını desteklemek ve okullarla camiler arasında bir iletişim köprüsü kurarak okul öncesinden başlayarak çocuklarımıza din, camii ve Allah sevgisini aşılamak amacıyla 'Okulumun Kardeş Camisi' projesini hayata geçirmeye karar verdik' dedi.

Projemizin hedefi çocuklarımız ne kadar camiye yakın olursa o kadar kötü alışkanlıklardan uzak durur. İlk adımı Güneysu İMKB okulunda attığımız bu hizmetin ikinci adımını inşallah bir camide gerçekleştirmek istiyoruz. Çocuk oyun alanımızın donanım masraflarını üstlenen MHT DEMİR AŞ. Sahibi Sayın Mehmet Toptan'a ve değerli üyelerimize teşekkür ediyorum.' dedi.

Rize'de Cinayet Zanlısı Hakkında Karar Çıktı Rize'de Cinayet Zanlısı Hakkında Karar Çıktı



Akbulut bu projenin ülke çapında örnek teşkil edecek bir proje olmasını amaçladıklarını söyledi. 'Camiden kovulan değil, avluda koşan çocuklar bizim neslimiz olacaktır.' sözlerine vurgu yapan Akbulut, Rize'de dikilen bu fidanın ülkemizde bir çınara dönüşmesini umduklarını belirtti. İlkini gerçekleştirdiğimiz bu çalışmamızın; inşallah ikincisini yakın bir zamanda ilimizde bir camide hayata geçirmek istediklerini ifade etti.

Proje tanıtımıyla beraber aynı zamanda 18 Mart Çanakkale Şehitlerimiz için Güneysu İMKB Okulu Öğretmenleri tarafından yapılan hatim için İl Müftüsü Sayın İsmail Yalçın'ın yapmış olduğu hatim duasına çok sayıda davetli eşlik etti.
18 Mart Çanakkale Haftası Etkinliği için Güneysu İMKB Okulundaki Programa katılan Güneysu Kaymakamı İhsan Selim BAYDAŞ tarafından Çocuk Oyun Alanının açılışı yapıldı.

Açılış konuşmasını İMKB Okul Müdürü Mustafa AKBAŞ yaparak; gerek hatim programı için gerekse RİSEDER Derneğinin Okulumuza Yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Açılış esnasında oyun alanının donanım masraflarını üstlenen MHT Demir A.Ş'ye RİSEDER Derneği tarafından yaptırılan plaket Güneysu Kaymakamı Sayın İhsan Selim BAYDAŞ tarafından takdim edildi.
18 Mart Çanakkale ve tüm şehitleriniz için okunmuş olan hatmin duası ve çocuk oyun alanının açılışından sonra davetliler tarafından yeni yaptırılmış olan oyun alanı ve ana sınıfı ziyaret edilmiştir.

Proje kapsamında Güneysu İMKB Okulunda RİSEDER aracılığıyla MHT Demir A.Ş'nin sahibi Mehmet Toptan tarafından yaptırılan 'Çocuk Oyun Alanın' açılışına Güneysu Kaymakamı Sayın İhsan Selim Baydaş, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sema Topaloğlu Yağcıtekin, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, Ak Parti Güneysu Kadın Kolları Başkanı Maksude Topçu, Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürü Eşref Yavaşi, Güneysu Jandarma Komutanı Nihan Önal, Güneysu Emniyet Müdürü Kemal Karatay, Güneysu Müftüsü Abdülkerim Çelik, Güneysu'da bulunan tüm kurum ve okul müdürleriyle beraber vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi