2015 yılının 10. Ayından itibaren Volkswagen marka araçların satış ve satış sonrası hizmetlerini verdiklerini belirten Voskar Otomotiv Genel Müdürü Zafer Kart; 'Sıkıntılı bir dönemde iken Volkswagen temsilciliğini Rize'de aldık. Kısa zamanda VW markasını servis hizmetleri ve araç satışı konusunda yeniden yapılandırarak önemli ilerlemeler kaydettik. Araç satışında 2016 Yılında Rize de birinci marka olduk, bu yılda zirve de kapatmak için yoğun çalışmalar ve projeler üretiyoruz. Servis girişlerimiz önceki yıllara nazaran yüzde 30 artış göstermiş durumda. Müşteri memnuniyeti noktasında da kaliteli hizmet anlayışımızı en üst noktalara taşıyarak Gerek distribütörümüz Doğuş otomotivden gerekse de Üretici Firmadan ödüller kazandık. İki yıl gibi kısa sürede çok çalışarak otomobil severlere bir çok hizmeti yararlı bir şekilde sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bu hizmetleri 55 tane çalışanımız ile veriyoruz. Rize'ye katma değer üretirken istihdam konusunda da ciddi bir destek veriyoruz' diye konuştu.

MODELLERİMİZİN HEPSİ ÇOK SEVİLİYOR
Hizmet vermeye başladıkları tarihlerde markanın servis hizmetleri ve satış noktasında ciddi sorunlar olduğunu belirten Kart, 'İşin üzerine ciddiyetle giderek başarıya ulaştık. Geçen yıl Rize de en çok araç satan marka olmamız bu göstergelerden biri olmuştur. Rizelilerin Volkswagen araçlarına olan ilgisinden memnunuz. İlimizde Volkswagen arabaları tercih ediliyor. Bizim modellerimizin hepsi çok seviliyor ve tutuluyor. Satılmayan araç modelimiz yok. Bu bizim için büyük avantaj. Bazı markalarda kısıtlı bir-iki model üzerinde satışların yoğunlaştığı görülmekte. Özellikle en çok satan modellerimiz; Polo, Passat, Golf, Transporter, Caddy, Tiguan. 2016 yılında araç satışında başarılı bir grafik çizdik, ancak global piyasada çeşitli zorluklar vardı. Emisyon konusunda markanın sorun yaşaması önemli bir gündemdi. Bunun etkisini kısa sürede bertaraf ettik. Peşinden ülkemizde Rusya ile bir gerginlik oldu. Sonrasında seçimler, Başbakan değişiklikleri, 15 Temmuz kalkışması gibi bir sürü olumsuzluğa rağmen Voskar otomotiv olarak araç satış ve servis hizmetlerinde iyi bir sene geçirdik' ifadelerine yer verdi.

KARADENİZ'E HİZMET VERİYORUZ
2017 yılının zor başladığını dile getiren Kart; ' ÖTV artışından marka olarak oldukça etkilendik. Euro'nun artışı da olumsuz bir gelişmeydi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen yılsonunda yine Rize'de birinciliği hedefliyoruz. Bir tek Rize'ye değil Samsun'dan Artvin'e kadar tüm Karadeniz'e hizmet veriyoruz. Müşterilerimizin büyük bölümünü ilimiz ve ilçelerimizden gelenler oluşturmakta ancak Trabzon ve Artvin'de bizi tercih eden sürücülerin sayısı da azımsanmayacak derecede fazla. Kaliteli hizmet anlayışımız bize olumlu geri dönüşler sağlıyor' şeklinde konuştu.

ARAÇLARIMIZ ZOR COĞRAFYAMIZA HİTAP EDİYOR
Volkswagen'in insanların kafasındaki araba modelini ürettiğini vurgulayan Voskar Otomotiv Genel Müdürü Zafer Kart, 'Araçlarımız sade ve kaliteli. Aynı zamanda sağlam özellikleriyle Karadeniz Bölgesi'nin zor coğrafyasına hitap ediyor. Bölgemizde bu yüzden Volkswagen çok seviliyor. Sektörün öncüsü olma özelliğini dünyada ve Türkiye'de sürdüren bir markayız. Son yıllarda en çok sattığımız modelimiz gerek kasa değiştirmesi gerekse de dizel 1.6 motorun da gelmesi ile Tiguan oldu. Yılsonuna kadar ciddi rakamları hedefliyoruz. Bize verilen hedefleri bu zamana kadar tutturduk. Müşteri memnuniyeti ve tercihi ile büyümeye gelişmeye devam ediyoruz' dedi.

ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur? ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur?

REFAH ŞARTLARI ARTIKÇA ARAÇ SAYISI DA ARTIYOR
Satışlarla beraber Rize'de ciddi trafik sorunlarının da beraberinde geldiğini ifade eden Kart, 'Rize'de yaklaşık 70-80 bin tescilli araç var. Ancak yollarımız hep aynı. Dolayısıyla araçlar yollara caddelere sığmıyor. Her evde hemen hemen bir araç var. Önümüzdeki yıllarda ilimizin trafiği ile ilgili ciddi iyileştirme projeleri yapılmazsa içinden çıkılması çok zor durumlarla karşı karşıya kalacağız. Bu sorunun başlıca çözüm mercii belediyemiz. Şehrimizin insanında otopark kültürü pek yok. Bu konuda projeler üretilmeli sürücülere yer gösterilerek araç sahipleri bilinçlendirilmelidir. Belki eski arabalar Avrupa'da olduğu gibi trafikten men edilerek kaldırılabilir. Vergileri artırılarak yeni model araçlara yönlendirilebilir. Refah şartları artıkça araç sayısı da artıyor. Bizim insanımız arabayı çok seviyor. İnsanların ilk hedefi araba almak. Arabaya bir hevesimiz var. Bunun sonucunda da bazı sorunlar tabi ki ortaya çıkıyor' ifadelerine yer verdi.

YILSONU KAMPANYALARI BAŞLADI
Yılsonunun yaklaşmasıyla beraber araç fiyatlarında kampanyaların olduğunu hatırlatan Kart, 'Araç satışında yaz ve kış aylarında ciddi bir ilgi oluşmakta. Yaz ayları ihtiyaçtan yıl sonları ise kampanyalardan dolayı araç alımları yoğunlaşıyor.yıl sonuna doğru ilerlediğimiz bugünlerde Birkaç kampanyamız başladı.Jetta, Golf ve polo gibi TL üzerinden satılan modellerimizde ciddi indirimler var. Yıl sonuna doğru kampanyalarımız artarak devam edecek. Bu indirimlerin modeline göre yüzde 5 ile 7 arasında olacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca Euro kuru ile satılan Tiguan, Beetle, Touareg, Golf R gibi araçlarımızda da sabit kur uygulaması mevcut. Biz, VW marka araç sahibi olmak isteyen herkesi Gündoğdu mevkiindeki plazamıza bekliyoruz' diyerek araç sahibi olmak isteyen herkesi davet etti.

Editör: Haber Merkezi