Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 6 Ocak'ta başlattığı, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' çalışmaları kapsamında SGK Rize İl Müdürü Mustafa Bakırcı açıklamalarda bulundu.

İKİNCİ YILDA SİGORTA PRİMİN YARISI DEVLETTEN
'Çalışma hayatında milli seferberlik' programı kapsamında istihdama katkı sağlama hedefiyle, kayıt dışı istihdamla mücadeleyle tarafların desteğini istediklerini ifade eden SGK Rize İl Müdürü Mustafa Bakırcı, 'Aralık ayı sonunda iş yerlerinde çalışan mevcut sigortalılara ilave bir sigorta girişi yapılması halinde bir yıllık sigorta primini devletimiz ödeyecek. 1 Şubat tarihinden sonra işe girenlerin baz alındığı bu uygulamada ikinci yılda sigortalıların SGK primlerinin yarısı yine devletimiz tarafından ödenecektir. Burada iş yerlerine hem destek olunmaya çalışırken hem de istihdama katkı sağlamak hedefleniyor.

Ayrıca toplamda bir buçuk milyon ve iki milyon gibi bir rakam hedeflenmektedir. Bu konuda iş yerlerini İŞKUR Müdürü Hasan Kiraz ile beraber ve ya ayrı ayrı ziyaret ederek bilinçlendiriyoruz. Teşviklerimizi anlatarak, bakanımızın talimatıyla daha güçlü bir Türkiye için çalışma hayatının sorunlarını belirleyerek, çözüm yollarını birlikte buluyoruz. İşçimizin, işverenimizin yanında olacak, alın terinin, akıl teriyle değerlendiği, her ikisinin de hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için çalışıyoruz. Yine hizmetlerimizle ilgili görüş ve önerileri alarak hizmet kalitemizi arttırmak için ihtiyaçları belirliyoruz' diye konuştu.

Rize'de 2024'ün İlk Çeyreğinde 252 Proje Yürütülüyor Rize'de 2024'ün İlk Çeyreğinde 252 Proje Yürütülüyor

PRİMLERDE ÜÇ AY FAİZSSİZ ERTELEME
SGK primlerinin 2017'nin Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan 3 aylık diliminin, herhangi bir gecikme zammı ve cezası ödenmeden, 9 ay ertelenerek 2017'nin Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ödenebileceğini belirten Bakırcı; 'Ülkemizin ekonomik şartlarında ki zorluklar baz alınarak iş verenlerimizin prim ödemeleri gecikme zammı olmadan ertelendi. Yapılandırma ile ilgili ödemelerin bir ve ikinci taksitlerini süresinde ödeme şartı vardı. Bu ödemelerde Mayıs sonuna kadar ertelendi' ifadelerini kullandı.

GENEL SAĞLIK HİZMETİ 53 LİRA
Genel sağlık sigortasında da bir yeni düzenlemenin geldiğini müjdeleyen Bakırcı, 'Genel Sağlık Sigortası konusunda bakanımız önemli açıklamalar yaptı. Daha önce G1 G2 G3 şeklinde olan ödeme şekilleri tek şekilde bütünleşti. Hiç gelir testi yaptırmayan bir işsiz vatandaşımız tek fiyat 53 lira ödeyerek eşi kendi ve ailesi genel sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

Sosyal güvencesi olmayan kişiler 01.01.2012'den sonra Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınmıştı. Bu kişiler sosyal yardımlaşma vasıtasıyla gelirlerini tespit ettiriyorlardı. Gelir sonucuna göre asgari ücreti üçte birinden az ise eski adıyla yeşil kart şekliyle devlet primlerini ödüyordu. Gelirleri varsa üç kademeli bir prim ödüyorlardı. Hiç vakıf tarafından gelir testi yaptırmayanlara 400 lira civarında bir prim borcu yansıtılıyordu. Şimdi ise bu üç ödeme şekli kaldırılıp yerine tek ödeme şekli 53 lira ödenerek ailesi ve kendi sosyal sağlık hizmetlerinden yaralanabilecekler' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi