İlkadım ilçesi Karadeniz Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki işletmesinde 45 yıldır saatçilik yapan Mehmet Bulut, ömrünü tamamlamış saat pillerinin son günlerde ticaretinin yapıldığını söyledi. Ekonomik değeri olmayan pillerin ise değer görmediğini ve doğaya zarar verdiğini kaydeden Bulut, bu pilleri geri dönüştürülmesi amacıyla belediyeye teslim ettiğini de belirtti.

`İÇERİSİNDEN GÜMÜŞ ÇIKIYOR`

19 Öğrenci Zehirlenme Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı 19 Öğrenci Zehirlenme Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı

Orjinal markalı saat pillerinin eritildiğinde gümüş elde edildiğine işaret eden Bulut, a€œÖmrünü tamamlamış pilleri saatçiler atmazlar. Orijinal marka piller, içerisinden gümüş çıktığı için satılabiliyor. Yani orijinal pillerin hurdası, yapılış ve dolduruş şekilleri farklı olduğu için, bu işin ticaretini yapan insanlar tarafından kilo işi satın alınıyor. Bizden alınan piller, eritiliyor ve içerisinden çıkan gümüşlerle hediyelik eşyaya dönüştürülüyor dedi.

PİLLERİN DOĞAYA CİDDİ ZARARLARI VARDIR

Ucuz değerde olan imitasyon pillerin ise doğaya ciddi zararları olduğuna dikkat çeken Bulut, a€œSahte piller, içerisindeki alaşımlar nedeniyle zararlıdırlar. Bu pillerin doğaya ciddi zararları vardır. O sahte pilleri de, atmadan biriktiriyorum sonrasında belediyeye geri dönüştürülmek üzere teslim ediyorum. Doğaya atılan her pil, hem bizim hem de dünyanın ömründen çalıyor diye konuştu.



Editör: Haber Merkezi