Artvin'in Yusufeli ilçesinde etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.

Artvin Valisi Muhterem İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede dün akşam başlayan sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastığını, 7 aracın selde sürüklenip Barhal Çayı'na devrildiğini söyledi.

İlk belirlemelere göre selde can kaybı yaşanmadığını ancak maddi hasar meydana geldiğini anlatan İnce, 'Yusufeli Kaymakamlığında kriz merkezi oluşturuldu. Özel idare, karayolları ve belediyeye ait iş makineleriyle selin zarar verdiği alanlar temizleniyor. Barhal Çayı'na düşen araçların kurtarılması için de çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Bu araçlarda kimse bulunmuyor.' dedi.

Sağanak sonucu Artvin-Yusufeli karayolunun yaklaşık 55. kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ilçeye ulaşım sağlanamadığını bildiren İnce, 'Yaklaşık 150 metrelik tünelin içi toprak nedeniyle kapandı. Tünel ve selin zarar verdiği alanların temizliği yapılıyor. Yusufeli-Artvin karayolunun tekrar ulaşıma açılması için ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.' diye konuştu.

Uyuşturucu Operasyonunda 2 Gözaltı Uyuşturucu Operasyonunda 2 Gözaltı

İlçede sel ve heyelandan etkilenen vatandaşlara 'geçmiş olsun' dileklerini ileten İnce, 'Hasar tespit çalışmalarına başlandı. Selden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını devlet olarak en kısa sürede saracağız.' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi