Ardeşen'de 'Bahar Temizliği' Yapıldı Ardeşen'de 'Bahar Temizliği' Yapıldı

Sakal, basın açıklamasında;Ülkemizde, yerel Demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 19 Ekim 1829 günü kuruldu.Yerel demokrasimizin en eski temsilcilerinden olan muhtarlıkların kuruluş günü, 19 Ekim 2015 Muhtarlar Günü olarak kutlanmaya başladı. Muhtarlarımız Kamu hizmetlerinin halka ulaşmasında büyük emekleri olan, demokrasimizin temel taşlarıdır.

Yerel yönetimlerin ilk basamağı olan Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Muhtarlarımızı Bölge Bölge Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'nın daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı sarayına toplantılara çağrılmakta ve milletin sarayında ağırlanmaktadır.

Muhtarlık müessesesinin güçlendirilmesi konusunda yapılan çalışmalar, sonucunda belli oranda iyileştirmeler yapılmış, En başta 87 lira olan ödeneğimiz, bugün asgari ücrete yükseltilmiş ve Sosyal güvence primlerimiz Devlet tarafından ödenmesi sağlanmıştır.

Bu günün ''Muhtarlar Günü'' olarak ilan edilmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN'a Hükümetimize , ve emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyorum.Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum.

Editör: Haber Merkezi