Törene, Katar Emiri Şeyh Temim Hamad Al-Sani de katıldı. Törende, şehitler için Kur`an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, dua edildi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 'Cumhurbaşkanımızın Kayseri`de yaşanan ve 14 kahraman mehmetçiğimizin şehit olduğu hain saldırı nedeniyle bu açılışı iptal etmemesi terör odaklarına ve onların arkasındaki güçlere verilmiş en önemli cevaptır.' dedi.

Başkan Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şenol Güneş Spor Kompleksi`nin yapımında emeği geçen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) M.Ergün Turan ile Trabzon milletvekillerine teşekkür ederek, stadyumun temellerinin 2013`ün Kasım ayında atıldığını hatırlattı.

ATV Kazası: 1'i Ağır 3 Yaralı ATV Kazası: 1'i Ağır 3 Yaralı

Açılışa, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani ile Katar Büyükelçisi Salem Al Shafi de katıldığını anımsatan Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Trabzon`a olan ilgi ve alakasının bütün Trabzonlularda memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Genç, şunları kaydetti: 'Sayın Cumhurbaşkanımıza AK Parti kurulduğundan itibaren Trabzon`a göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı müteşekkiriz. Şehrimize ve bölgemize karşı ayrı bir hassasiyeti ve tavrı var. Bu bizi son derece mutlu ediyor. 2002`den itibaren şehrimize yapılan hastaneler, HES`ler, tüneller, oteller ve karayolları gibi birçok projenin Trabzon`a kazandırılmasında sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük emeği ve desteği var. Trabzonlular, yapılan bu devasa hizmetleri hiçbir zaman unutmayacaktır. Bütün seçimlerde şehrimizde AK Parti`nin oylarını rekor seviyede artırması da bunu göstermektedir. Cumhurbaşkanımızın Kayseri`de yaşanan ve 14 kahraman mehmetçiğimizin şehit olduğu hain saldırı nedeniyle bu açılışı iptal etmemesi terör odaklarına ve onların arkasındaki güçlere verilmiş en önemli cevaptır. Terörün bizleri yıldırmasına, bölmesine ve kamplaştırmasına asla müsaade etmeyeceğiz.'

Editör: Haber Merkezi