Ekonomik olarak dış güçlerin baskısı altına girdiğimiz bu günlerde alınan seçim kararı piyasaları da olumlu yönde etkilemiştir' dedi.
Erken seçim kararı değerlendiren Rize Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Adem Tornacı, 'Seçimin erken bir tarihte yapılmasını ülkenin önünün açılması açısından olumlu buluyorum. Hiçbir olumsuz etkisi olacağını düşünmüyorum. Sürecin kısa olması da doğru bir karardır. Neticede bu seçim bugün de olsa, yarın da olsa yapılacaktı. Bu süreç mecburen yaşanacaktı. Türkiye'nin birçok sıkıntısı var. Alınan seçim kararı bu sıkıntıların aşılması sürecini hızlandıracaktır. Ülkenin önünün açılması, biraz daha rahatlaması için seçim şarttı. Erken seçim esnafımızı asla etkilemez. Bu seçimle beraber ülkenin yönetim şekli değişecektir. Ülkenin yönetilirken bürokrasinin ve birçok yenilikler getirilerek çalışmaların önü açılacaktır. Alınan kararlar acilen işleme konulacaktır. Çift başlılık da ortadan kalkacaktır. Koalisyonlar ise bitecek Türkiye yıllardır yaşadığı krizlerde son bulacaktır. Hepimiz için hayırlısı olsun' dedi.

Türkiye, Meyve Üretiminde Dünyada 4'üncü Sırada Türkiye, Meyve Üretiminde Dünyada 4'üncü Sırada

Erken seçim kararının piyasaya olumlu yansıdığını ifade eden Tornacı, şunları söyledi: 'Geçtiğimiz bir haftalık süreçte altın bir yükseliş yaşadı. Bunun sebebi, ülkemizin güneyinde yaşanan krizdi. Afrin Harekatı, devamında ABD-Rusya çekişmesi ekonomiyi gerdi. Dünya genelinde böyle bir gerginlik yaşanması, Türkiye'yi de etkiledi. Altın fiyatları da bu bağlamda yükseliş yaşadı. Cumhurbaşkanımızın erken seçim açıklamasından sonra ise, bir yenilenme süreci psikolojisiyle piyasalar istikrar beklemeye başladı. Dünyadaki gelişmeler istikrarsız bir görüntü verirken, ülkemizde erken seçimin gündeme gelmesi piyasalara olumlu yansıdı. Seçimlerin ardından bu olumlu tablonun devam edeceğini düşünüyorum.'

Editör: Haber Merkezi